Select Page

 En la presentació de les Jornades els responsables de la campanya en la comarca de Les Marines, Juan Talls i Mark Faibre, acompanyats per l’edil de l’Àrea de Joventut i Esports, Sebastián Gómez, van informar que les Jornades consistiran en projeccions de pel·lícules amb taules redones, i un dia de futbol, el diumenge 16 d’octubre, amb la participació de 8 equips integrats per jugadors de diferents ètnies i nacionalitats, romanesos, marroquís, equatorians i europeus, en el camp de futbol d’Altea la Vella. L’objectiu de la campanya busca eradicar els comportaments racistes i xenòfobs dels camps de futbol a través de l’educació en valors dels jóvens, segons Mark Faibre “creiem que campanyes com està són molt necessàries perquè lamentablement hi ha comportaments racistes en els camps de futbol, amb insults a jugadors de color o d’altres ètnies”. “Fare” és un projecte que porta deu anys funcionant en tot Europa, i durant este mes d’octubre està desenvolupant una campanya contra el racisme en el futbol. En la Marina el Club Gegants i altres 30 voluntaris estan organitzant activitats en els camps de futbol, com les Jornades d’Altea. Segons Talls hi ha compromesos equips de Benidorm, La Nucia, Altea i Calp que participaran en la Jornada de Convivència del diumenge 16 d’octubre a Altea la Vella, amb partits amistosos en el cridat “Nelson Mandela Challenger” en els que participaran jugadors de diferents països, races i religions, tots ells tenen en comú que viuen i treballen en la comarca de Les Marines. En les Jornades també es projectaran en el Centre Social les pel·lícules, Invictus,  el dijous 13 d’octubre, amb una taula redona a càrrec de Sara Sola d’Amnistia Internacional; The Positive Ladies Soccer Club el dissabte 15 d’octubre amb la intervenció de Metges Sense Fronteres, tancant el dimarts 18 d’octubre amb la projecció del documental “En el món a cada estona” amb la intervenció de Cristina Cort d’UNICEF

Pin It on Pinterest