Select Page

L’escultor neofuturista Viktor Ferrando s’incorpora a la programació del festival d’avantguardes, InsoundFestival,  que se celebrarà de l’1 al 5 de setembre del 2011 a Altea. Música, arts plàstiques, cine, videoart…- amb el denominador comú de la seua altíssima qualitat i el seu compromís amb la busca de nous llenguatges.
L’escultor valencià presenta per primera vegada al públic la més voluminosa i sorprenent de les seues obres, construïda amb elements ferroviaris i acer estructural, inspirada en el Planeta Neptú i amb un pes de 22.000 quilos.


El polifacètic músic Josep Vicent, s’ha inspirat en l’escultura de Viktor Ferrando per a compondre una “banda sonora” amb la que –segons Ferrando- “naix una fusió tan avantguardista com a visionària, una música impressionant per a la geografia del majestuós planeta Neptú en el seu moviment a través de l’espai.
La descomunal macroescultura, que quedarà ubicada a escassos metres del mar amb les aigües del mare nostrum com a fons escènic, forma part de la instal·lació “Planet Ferrovía” i és la primera creació d’estes dimensions, que unix material i so.
 
El principal impulsor d’Insoundfestival és l’Ajuntament d’Altea,que compta amb la col·laboració d’experimentades empreses de desenvolupament cultural, com East West Music o Alerte Gestió Sociocultural, junt amb espònsors institucionals i privats, comptant amb la direcció del percussionista, compositor i director d’orquestra,  Josep Vicent. En la seua edició 2011, Insoundfestival promourà el treball interactiu de jóvens creadors espanyols, amb una àmplia representació de les comunitats autònomes. Entre els artistes participants destaquen Michael Nyman, compositor i pianista britànic especialitzat en composicions per a cine; The World Orchestra, 22 solistes representant 22 països distints; Cristina Ànec, compositora, pianista i gaitera gallega resident en N.I.; Joan Valent, compositor mallorquí, Artista de l’Any 2011 Illes Balears; el mateix Josep Vicent, la companyia de dansa Nats Nus, el grup teatral  Els Corteros, Oscar Testón-otu, vídeo creador, fundador de VJSPAIN.com. També un cicle amb música de jazz i flamenc, de la mà de Rafael de Bravatell amb Els Flamencs canten a Lorca, el reputat Ensemble Taller de Músics de Barcelona i el Dj  holandés Patrice VanDenBerg.


Insoundfestival es presenta com una plataforma de difusió al servici d’artistes jóvens, intentant generar un impuls promocional i creatiu a través de les noves tecnologies de difusió i creació interdisciplinària. Al temps, es presenta com una oportunitat per a fomentar la col·laboració entre creadors espanyols de diferents comunitats autònomes i altres internacionals de reconegut prestigi. Pioner en el seu territori i en el seu format, es tracta del primer festival de creació i exhibició interdisciplinària que existix a la Comunitat Valenciana. Els artistes invitats tenen en comú la seua altíssima qualitat i el seu compromís en la busca de nous llenguatges. La seua innovació radica també en la intenció de ser un espai per a la promoció en un marc on s’impulsen les noves tecnologies de difusió i creació, el “live streaming” i l’ús de canals 2.0.

Pin It on Pinterest