Select Page

Les associacions de Mares i Pares alteanes culpen a la Conselleria d’Educació del fracàs escolar


L’alcalde, Andrés Ripoll, i l’edil d’Educació, Pepa Perles, s’han reunit amb les associacions de Pares i Mares (AMPA) dels col·legis i instituts alteans per a conéixer les seues inquietuds i necessitats. Concretament, han assistit a la convocatòria representants de l’AMPA de l’Institut Bellaguarda i de l’Altaia així com dels col·legis Les Rotes i Blanquinal.
Amb este tipus d’iniciatives es comprova l’accessibilitat de l’alcalde qui es preocupa personalment per les necessitats dels agents socials del municipi. En paraules del primer edil, “una de les activitats més grates de ser alcalde és mantindre contactes amb la ciutadania i aconseguir tertúlies enriquidores que ens porten a millorar el nostre municipi”. A més, Ripoll mostra el seu interés per l’educació perquè “em sent implicat professionalment” ja que el primer edil ha sigut professor durant molts anys i ha mostrat la seua preocupació per “la mala gestió que està realitzant la conselleria d’Educació”.
Per la seua banda, tant la presidenta de l’IES Altaia, Raquel Pérez, com la representant de l’IES Bellaguarda i de l’IES Altaia, Alicia Lozano, han aprofitat la reunió per a culpabilitzar del fracàs escolar a la Conselleria d’Educació i mostrar la seua preocupació a l’alcalde. Segons Lozano, “estic descontenta amb el que fa la conselleria i el conseller, Alejandro Font de Mora, que diu que està administrant molt bé el capital i pense que no és així. La ciutadania hauria de demostrar en les urnes que no estem d’acord amb l’ensenyança pública i que ha de funcionar millor perquè hi ha un índex de fracàs escolar molt gran”.
En este sentit, Pérez ha declarat que “el que s’ha fet en els nostres instituts és fomentar el fracàs escolar perquè tota la informació de conselleria és irreal i el que més ens molesta als pares és que els nostres fills siguen només números. Hauríem de donar-nos compte de totes les mentides del Govern de la Comunitat Valenciana”. A més, les representants de les associacions han agraït l’interés de l’alcalde que “s’ha reunit cara a cara amb nosaltres per a conéixer els nostres problemes”.
També l’edil d’Educació ha abonat l’opinió de les AMPAS. “Estem completament d’acord en què l’educació en el nostre poble i a la Comunitat Valenciana està cada vegada pitjor”, ha subratllat Perles. Així mateix, ha insistit en el fet que “hem escoltat les seues necessitats i això demostra la preocupació d’este equip de Govern socialista pels seus problemes”.

Pin It on Pinterest