Gemma Córcoles presenta un nou servici d’orientació laboral
La regidora de Benestar Social i Igualtat, Gemma Córcoles, ha informat de la posada en marxa d’un servici d’orientació laboral destinat a persones amb discapacitat. La prestació tindrà lloc a través d’ASMIBE els dijous al Centre Social de 09:30h. a 13:30h. “El servici pretén mitjançar entre les empreses que necessiten la integració de treballadors i les persones desocupades amb alguna limitació física, psíquica o sensorial que acudisquen al mateix per a procurar la seua integració laboral”, ha explicat la responsable d’àrea.
Gemma Córcoles ha iniciat la seua intervenció apuntant que la discapacitat es pot manifestar en qualsevol persona, sense diferències de posició social, econòmiques o de nivell educatiu. És causada per trastorns genètics, mentals o bé adquirida per un accident i moltes vegades ens podem trobar que sense una justificació aparent s’ha limitat a este grup de població la capacitat de realitzar els seus projectes com a persones, així com el seu desenvolupament en la societat. “He incidit en este significat de la discapacitat perquè a partir d’ell ens hem plantejat una sèrie d’objectius”, ha puntualitzat Córcoles.
“Estem buscant les millors vies per a aconseguir la igualtat d’oportunitats de què estem parlant, com és el servici d’orientació laboral”, ha matisat l’edil socialista.
“El servici té com a finalitat informar les persones amb discapacitat dels distints recursos formatius i d’ocupació existents en la comarca i orientar-los en l’ús de tècniques i ferramentes en la busca d’ocupació; a més procura la millora de les habilitats sociolaborals i fomenta la motivació i l’autonomia de l’usuari desocupat”, ha afegit Gemma Córcoles.
Les persones que siguen ateses en el servici passaran a formar part d’una borsa de treball, de manera que puguen ser derivades d’acord amb el seu perfil a les ofertes d’ocupació remeses per l’empresa. Les empreses, al seu torn, rebran aquelles assessorament en el procés de selecció de candidats i informació sobre la legislació, incentius i bonificacions existents per la contractació de persones amb discapacitat.
Els interessats en l’atenció en este recurs, podran sol·licitar més informació en el Centre Social o telefonant al 965 86 12 36 de l’Associació de Discapacitats de la Marina Baixa.
D’altra banda, la regidora de Benestar Social ha parlat de l’aplicació d’una nova dinàmica de treball en el TAPIS, “amb la que es pretén que els alumnes del Taller de Preinserció Laboral tinguen una major participació social en el municipi. Per a això es va a incidir que els treballs que es fan en el TAPIS vagen dirigits a associacions i empreses alteanes amb l’objectiu que el treball dels alumnes es veja en el municipi”, ha postil·lat Córcoles.