Select Page

L’alcalde presidix l’acte de Coronació de les reines i presentació dels trages moros i cristians


Dissabte Passat, Ana Ortuño Martínez i Maria José Alcaraz Ibáñez eren coronades reina major i infantil de les Festes del Santíssim Crist del Sagrari 2010, els dies centrals del qual tindran lloc del 24 al 28 de setembre. Un acte multitudinari celebrat al Palau dels Esports, en el que les reines van estar acompanyades pels seus respectives corts d’honor. A més, com és habitual, es van veure per primera vegada els trages que lluiran les esquadres mores i cristianes en homenatge a Sant Blai, patró de l’Associació alteana de Moros i Cristians. Els distints membres de “les filaes” van rendir homenatge als reis cristià i moro, encarnats per Jordi Borja i Sergio Alvado, respectivament, als que acompanyaven la resta de càrrecs festers.


Els primers a deixar-se veure van ser els banderers de l’Associació de Moros i Cristians, Francisco Cano i José López. Darrere d’ells van prendre possessió del magnífic escenari preparat per a l’ocasió, els representants de cada una de les 9 filaes cristianes i 11 mores que componen l’Associació. Adornat l’escenari amb l’espectacular colorit dels trages moros i cristians, van entrar en escena els càrrecs festers. Va ser el banderer cristià, Antonio Ortega, el primer a rebre la calor del públic. Al banderer van seguir l’ambaixadora cristiana, Xelo González i l’alferes Ángela Siscar. Després dels càrrecs cristians van ser els càrrecs moros els que van desfilar per la passarel·la encapçalats per la banderera, Cinti Llorens, a qui van seguir l’ambaixadora Paula Ripoll i l’alferes Mireia Doménech. El punt àlgid de la presentació dels regnats va arribar amb l’aparició dels propis reis, els que van respondre amb emoció a les aclamacions dels presents.


Després de la presència dels reis cristià i moro i acompanyades pel seu germà i pare, la reina infantil i major van arribar a l’escenari enmig d’aplaudiments i víctors de les més de 2.000 persones que omplien el recinte. Una vegada allí, els clavaris -Miguel Moragues i Mariló Almenar- i clavaris d’honor -Antonio Alcaraz i Mª José Ibáñez- els imposaven les bandes distintives del regnat i esperaven ser coronades per les seues antecessores. Després de la coronació eren el Clavari d’Honor i l’Alcalde, Andrés Ripoll, els que feien entrega dels ceptres.


Amb este acte de Coronació de Reines i Presentació de Trages se celebrava un dels esdeveniments de les Festes Patronals més esperats i que nombre més gran de participants reunix. Un altre dels actes que més gent congrega és l’Ofrena de Flores a la Mare de Déu del Consol que tenia lloc ahir diumenge i en la que a més de la Comissió de Festes, les reines i les seues dames d’honor, els càrrecs festers, l’associació Sant Blai, la corporació Municipal, participa una nombrosa representació de la societat variable a través de distintes entitats socials i festeres, així com particulars que acompanyen als més xicotets de la casa abillats amb el trage regional o alteà.


Acabada l’Ofrena de Flores tenia lloc la missa Solemne en Honor de la Mare de Déu del Consuelo, cantada pel cor de la Societat Filharmònica Alteanense.

Pin It on Pinterest