Select Page

Fele Martínez I Estopa es van sumar a la iniciativa a través de la seua imatge en vídeo


Al voltant de 3.000 persones van acudir este dissabte al recinte Mercat ambulant d’Altea on es va realitzar el concert solidari de Chambao, Visca Funk i Mario Díaz en suport als refugiats saharauís. A pesar del mal pronòstic del temps, a les 22.30 h s’iniciava el concert la finalitat del qual era recaptar fons per a construir un centre mèdic a Zug, el Sàhara occidental. L’organització d’este concert l’ha dut a terme l’Associació Juita d’Ajuda al Poble Saharauí com una més de les iniciatives que desenvolupa al llarg de l’any per a mostrar el seu suport i ajudar les persones que viuen als assentament del Sàhara alliberat. Segons la pròpia organització, es calcula que s’han pogut recaptar uns 58.000 euros bruts de l’esdeveniment. Els propis associats han mostrat la seua gran satisfacció i han agraït la labor de molt de personal voluntari, dels propis músics i els grups que van actuar de forma gratuïta i el suport de multitud d’empreses públiques i privades sense deixar de costat la inestimable col·laboració de mitjans de comunicació provincials. A través del blog www.saharamarinabaixa.blogspot.com es podrà conéixer tots els detalls del desenvolupament del projecte del centre mèdic al Sàhara i de la resta d’iniciatives de l’Associació.
L’Associació Juita d’Ajuda al Poble Saharauí ha realitzat ja nombrosos projectes al Sàhara: el més antic és la construcció i manteniment de l’Escola de Cecs d’Ausserd; el següent va ser la construcció i manteniment del Paritori d’Edchera a L’Aiun, construït per Caixaltea i mantingut per l’Associació. Anualment es realitza la Campanya d’arreplega d’aliments a la comarca de la Marina Baixa al que s’afigen altres com la col·laboració amb material escolar amb l’escola d’Ausserd i el projecte d’acollida a l’estiu de xiquets i xiquetes saharauís en famílies de la zona. L’objectiu de l’Associació, és donar a conéixer la situació del Poble Saharauí, així com de les condicions de vida en els Campaments de Refugiats Saharauís a Tinduf (Algèria).

Pin It on Pinterest