La regidoria d’Igualtat lliura els premis dels concursos de cartells i de relats del 25N.
Diverses van ser les accions que el dia d’ahir, 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, es desenvolupaven a Altea; concretament a un punt neuràlgic del municipi com és la Plaça de l’Ajuntament. Ràdio en directe, Punto Violeta, actuacions musicals, lectura d’un manifest, entrega de premis dels concursos de cartells i relats i actuacions de l’alumnat dels IES alteans eren algunes de les accions que tenien lloc i a les quals es van sumar desenes de ciutadans que no van voler deixar passar esta oportunitat per, una vegada més, reivindicar els drets de la dona i lluitar contra la violència que contra ella s’exerceix.
El matí començava amb l’entrevista que Ràdio Altea feia a l’alcalde, Diego Zaragozí i l’edil d’Igualtat i Benestar Social Anna Lanuza, en què van abordar el tema de la violència masclista, la necessitat de sensibilització i dels recursos d’ajuda davant de la violència. A més, es tractava l’assassinat de les dos últimes dones, una a Sevilla i l’altra a Oriola, que se sumen a les 40 mortes este any a mans de les seues parelles o ex parelles.
Un altre dels programes de ràdio en directe, des de la Plaça de l’Ajuntament, era el que tenia lloc a les 11:00h i en què diferents professionals van donar a conèixer els recursos i eines a què poden accedir les víctimes de violència de gènere per acabar amb la situació que estan patint. Este interessant programa es pot escoltar a https://www.radioaltea.com/programs/a-trossos-i-mossos/radioaltea_podcast_20268?s=792&ref=wa
Un altre dels moments àlgids del matí era la lectura del manifest institucional de lluita contra la violència cap a la dona, que va tenir lloc per part de la Corporació Municipal. Tot seguit, es procedia a la lectura dels noms de les 42 víctimes d’assassinat masclista que s’han produït fins ara. Durant ella es va poder escoltar la música en directe d’un violí i una guitarra tocats per alumnes del Conservatori d’Altea.
Finalitzat este xicotet, però emotiu, homenatge a les víctimes d’este 2024, alumnes de batxillerat van realitzar una performance en què, a través de la música i el ball, van escenificar la lluita contra el maltractament.
Per concloure, es feia entrega dels premis dels concursos de cartells i relats, en què ha participat l’alumnat dels IES Altaia i Bellaguarda, organitzats, igual que la resta de la programació del 25N, per les regidories d’Igualtat i Benestar Social de l’Ajuntament d’Altea, regides per Anna Lanuza.
Els premiats en estos concursos han resultat ser Mía Alférez Reyes, Carla Valkyria i Julia Grenier com a primera, segona i tercera guanyadora al Concurs de Cartells. A més hi va haver una menció especial per a Constanza Cedarri Nannat per “Ja ningú ens callarà”.
Al concurs de relats, s’han alçat amb els premis Marina Poquet Morales i Noa Neamt Bara a la categoria A, de 1r i 2n d’ESO. A la categoria B, 3r i 4t d’ESO els relats elegits són els de Brisa Anahí García Guevara i Dovae Lahbichi. En categoria C, Batxiller, el relat guanyador ha sigut el de Yoel Ioaniciu i en segon lloc el reconeixement ho han compartit Maria Ruiz i Isabel Aranega; el tercer lloc ha sigut per a Aya Hadezzine.
Finalment, recordar que hui dimarts 26 de novembre es projectarà el documental “El peso de la ausencia”, que explica la història de M. Carmen assassinada a trets pel seu marit a l’any 76. El documental està realitzat per Alberto Gómez Uriol, germà de la víctima. La projecció tindrà lloc al Centre Social a les 18:00h.
I el dijous 28 de novembre, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, tindrà lloc la presentació del llibre de Natzarin Arminian “L’Islam sense Velo”.