Select Page

El cost de l’actuació ha sigut de 2,5 milions d’euros.

Hui al matí, el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha visitat les obres d’emergència a la Línia 9 del TRAM al tram Olla d’Altea-Calpe. A esta cita també hi ha acudit l’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí, acompanyat per diversos regidors de la Corporació Municipal, entre ells, el delegat de Medi Ambient, Jose Orozco i la regidora d’Infraestructures, Aurora Serrat.

Unes obres d’esmena de deficiències causades per l’incendi que es produïa a la zona del Mascarat al mes de gener que han obligat a executar diferents actuacions, valorades en conjunt en 2,5 milions d’euros, en un àmbit de 1.300m, i consistents en l’eliminació de 263 arbres cremats i amb risc de caiguda; reforços amb malles, xarxes de cables i bulons en una superfície de 9.100m2; reposició de geomalles per a la protecció d’erosió a talussos; instal·lació de pantalles dinàmiques per a la protecció de caiguda de blocs; realització de cunetons de protecció; entre altres accions.

“Hem vingut a veure el final de les obres d’emergència que s’han realitzat per causa de l’incendi. S’ha actuat ràpidament i s’ha fet en coordinació amb l’obra del trajecte entre Dénia i Benidorm”. Ha apuntat Martínez Mus, que ha recordat que “esta intervenció al TRAM de Les Marines suma 13 milions d’euros i permetrà realitzar el trajecte sense transbord, com passa en estos moments, i esperem que puguen acabar al mes de desembre per poder posar en funcionament una via que és molt utilitzada i que esperem que els trens mixtos, elèctrics i dièsel, puguen fer tot el trajecte.”

Vicente Martínez ha recordat que els trens que circularan són de fabricació valenciana, de Stadler a Albuixech i no poden fer el servei perquè no ho permetien els ponts del Mascarat i de l’Algar. Amb la construcció dels nous passos acabarà esta obra, que segons el conseller avança a bon ritme.

Per part seua, l’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí ha agraït “la visita del Conseller i dels alcaldes i regidors d’altres municipis afectats, que igual que Altea en eixeran beneficiats per estes obres”.

“Arreglar el problema causat per l’incendi i la solució als ponts, s’ha pogut fer alhora, cosa que suposarà que una vegada concloguen les obres, el tren tornarà a tenir el gran ús que en els darrers anys té”; ha assenyalat Diego Zaragozí, que ha recalcat que “este tren és l’únic enllaç de transport públic que existeix entre la Marina Alta i la Marina Baixa, per això la importància de restablir el seu funcionament com més aviat millor i evitar que els usuaris hagen de fer transbord, però sempre fent les coses bé”.

Pin It on Pinterest