Select Page

Ahir a la vesprada s’obria al públic l’exposició d’Eberhard Schlotter “Tamaños”. Una mostra que romandrà a disposició del públic i els amants de l’art fins al 17 de juny a la Fundació E. Schlotter-Casa Tonico El Fuster de dimarts a dissabte de 10.30-13.30 i de 17.00-20.00 hores.

Esta primera visita va estar guiada per la comissària de l’exposició, la pròpia filla de l’artista Sibylle Schlotter; Pilar Escanero, doctora en Belles Arts i especialista a l’obra del professor Schlotter i l’edil de Cultura, Aurora Serrat, que donava la benvinguda als presents i agraïa a la comissària el treball realitzat per organitzar esta mostra d’E. Schlotter i que congrega gravats, olis, dibuixos i aquarel·les de l’artista de les diferents etapes. “És incansable el treball que Sibylle dedica per posar en valor la figura de l’artista i organitzar esta exposició el resultat de la qual és gràcies a ella, una de les persones que coneixen millor l’obra de l’artista”; apuntava Serrat.

En paraules d’Aurora Serrat, “E. Schlotter és un dels pintors contemporanis més reconeguts del moment i que ha portat el nom d’Altea lligat a la feina; per això el poble ho té en tanta estima”.

Per part seua, Pilar Escanero, especialista en l’obra de l’artista a qui va conèixer fa 30 anys, comentava: “Realment va ser una persona que em va impactar. Hi va haver una empatia, una estreta relació i una comunicació entre tots dos, que unit al meu interès i necessitat de percebre la seua obra em va facilitar molt les coses”; relata Escanero.

Estem parlant d’un artista que ha tingut la fortuna com deia, “de tenir la disciplina de la cultura alemanya i de l’espanyola la llibertat i l’anarquia. Una barreja explosiva que l’ha convertit en un personatge molt intens, profund i l’obra del qual ha estat sempre en estreta comunicació amb ell com a persona”.

Com recordava Pilar Escanero, Schlotter va conèixer alguns dels pintors més importants que ha donat la història, com ara Kokoschka, Picasso, Matisse, Miró i Tàpies, entre molts d’altres. “Estem parlant d’un home que es va relacionar amb el nivell més alt d‟intel·lectualitat mundial i que amb la seua formació, catedràtic, era una persona molt culta. Va il·lustrar el Quixot de Cervantes per a persones tan importants com Camilo José Cela i les plaques dels seus gravats les va donar a la Real Academia de las Artes de San Fernando, de la qual era membre des de l’any 1982. Era un home tan artista que no donava importància a estes coses, però que les tenen. Era una persona molt culta, perfectament formada, un investigador que va treballar fins al final de la seua vida el setembre del 2014”.

“Hem tingut la sort de conèixer este gran artista i que ha demostrat esta dedicació infinita a la seua obra i esta profunda unió entre la persona i l’obra, que no podien anar per separat”; declarava Pilar Escanero, perfecta coneixedora de l’obra d’E. Schlooter.

I finalment era Sibylle Schlotter qui prenia la paraula i en primer lloc descrivia l’obra que il·lustra el catàleg de l’exposició “Tamaños”. Un oli que reflecteix una composició d’una imatge de la vida diària a Altea i una cara.

“És un honor per mi seleccionar obres del gran llegat que ens ha deixat el meu pare. Obres dels primers anys d’ell ací a Altea i obres dels seus darrers anys de treball. Grandària gran, mida xicoteta. Diferents tècniques que dominava el meu pare, dibuixos, olis, aquarel·les i gravats”, explicava la filla del pintor i comissària de la mostra.

“El meu pare combinava la seua disciplina amb el talent, la feina diària, la passió i l’entusiasme”, explicava Sibylle qui ha organitzat diverses exposicions ja en esta seu de la Fundació que és la Casa Tonico El Fuster.

Sibylle concloïa convidant els amants de l’art a gaudir de la exposició d’E. Schlotter i informava que el proper 19 de maig s’inaugurarà una mostra del Quixot a la sala d’exposicions Centre d’Art l’Estació a Dénia.

 

Pin It on Pinterest