Select Page

Les inscripcions per participar en este ampli programa d’activitats destinat a dones es faran de l’1 al 10 d’octubre.

 Hui al matí, l’edil de Benestar Social, Igualtat i Sanitat d’Altea, Anna Lanuza, ha presentat el que serà el primer programa municipal d’activitats destinades a millorar el benestar de la dona a través de la realització de diferents iniciatives, com ara els tallers d’hàbits saludables, les classes de gimnàstica i Pilates, caminades, i integració social, entre altres accions; totes elles encaminades a afavorir la cura personal de la dona.

“Este projecte naix amb la necessitat que les dones troben un espai, no només, on poder desenvolupar diferents tallers, sinó un espai on també puguen fer teixit social entre elles”. Ha explicat l’edil, que reconeix que “és una realitat que les dones són les que més carreguen a les cases amb les tasques de cura dels fills i filles, dels néts o de familiars en situació de dependència i això fa que moltes vegades siga molt complicat que tinguen un espai de oci que siga compatible en este temps que dediquen a tenir cura d’un familiar; cosa que fa que cada vegada estiguen més aïllades, socialment parlant i volem que este projecte siga un espai perquè puguen trobar esta integració”.

El projecte començarà el proper 15 d’octubre i romandrà en marxa fins al 15 de juliol del proper any. Seran 65 les dones que es puguen beneficiar d’este projecte, les activitats de les quals són gratuïtes ja que vénen finançades per les regidories d’Igualtat, Benestar Social i Sanitat de l’Ajuntament d’Altea i també pel Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Les inscripcions per participar-hi es faran entre l’1 i el 10 d’octubre i s’han de formalitzar al Centre Social o enviant un correu a igualtat@altea.es

Segons les dades aportades per la responsable municipal de les regidories que han posat en marxa la iniciativa, el projecte “Salut i Dona, Cuida’t” contempla la realització de tallers de Pilates, tallers d’iniciació a l’esport de manteniment, caminades, xerrades i trobades, entre d’altres.

En el transcurs de la presentació del programa, l´edil ha estat acompanyada per la tècnica de l´àrea d´Igualtat, Nati García, la responsable de la posada en pràctica d´algunes de les propostes del programa, Magda Borja i Erika Oliver, responsable del taller de Pilates.

La tècnica municipal d’Igualtat, Nati García, ha comentat que els tallers formen part del II Pla d’Igualtat Municipal que està vigent i que en esta ocasió posa la mirada en la millora del benestar de les dones. De fer que siguen partícips a la vida social i també a la millora de la seua salut física i mental”. En paraules de García, “ens hem adonat que les dones fan un ús menor de les instal·lacions municipals esportives, que participen menys a l’esport com una qüestió i salut i que al final acaben consumint medicaments que els ajuden una mica a tirar endavant les tasques de cures i domèstiques que se li assignen per qüestions de rols i estereotips”.

“Per tant, l’objectiu del programa és millorar el benestar de les dones i contribuir a fer que tinguen una vida més sana i saludable”, ha conclòs dient Nati García.

Per la seua banda, Erika Oliver, responsable de l’activitat de Pilates, ha subratllat que “el Pilates és més que fer exercici, és un estil de vida. És un moment perquè les dones, a l’espai on siguen, ací s’obliden de l’exterior i hi interioritzen perquè desconnecten de l’estrès de l’exterior”. “Este projecte inclou moltes coses, en què és important l’estat físic de les persones, però també psíquic i mental i jo convide totes a desconnectar”; ha afegit Oliver.

Finalment, Magda Borja, que serà la responsable de la part física del manteniment, ha proposat diverses activitats com a mitjà per aconseguir esta millora en la salut de la dona, com ara el caminar, la iniciació al running. “Un dia el dedicarem a fer exercicis de força amb el propi pes corporal i un altre dia a fer exercicis de cardio. També es duran a terme xerrades sobre nutrició, cura i benestar, farem rutes i eixides. Tot plegat amb l’objectiu de millorar l’autoestima de les participants i fer que se senten més segures”. Ha dit Borja.

El programa “Salut i Dona, Cuida’t” abasta la salut, l’oci i el benestar i abasta totes les dones. “És un projecte per a dones i se’n poden beneficiar fins a 65 dones, perquè es tracta de tallers personalitzats que es duran a terme al gimnàs del Centre Social”; ha detallat la responsable municipal de les tres àrees implicades, Anna Lanuza, que ha acabat animant les dones d’Altea a participar i inscriure’s com més aviat millor.

Pin It on Pinterest