Select Page

Festa declarada d’interès turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana.

Hui al matí, s’han presentat públicament els actes festers que durant els propers dies tindran lloc a Altea amb motiu de les Festes Patronals del municipi, dedicades al Stm. Crist del Sagrari i de Moros i Cristians en honor a Sant Blai. La compareixença ha sigut a càrrec de l’edil de Festes, Joaquim Devesa; el clavari de la Comissió de Festes del Crist, Vicent Ripoll i el president de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, Vicent Lloret.

Com a responsable municipal de Festes, Devesa ha subratllat que “són molts els alteans i alteanes que esperen ja que arranquen estos dies grans de festa major. Hem arribat fins ací amb un programa complet d’actes previs que van començar a finals d’agost i hui presentem el que seran els actes dels dies més neuràlgics de la Festa Major Alteana”.

El regidor de Festes ha passat la paraula als organitzadors d’estes festes i ha sigut en primer lloc el Clavari del Santíssim Crist qui ha detallat els actes disposats per la seua Comissió per a estos dies.

Actes organitzats per la Comissió de Festes del Stm. Crist del Sagrari

Vicent Ripoll ha recordat que fins dijous se seguirà celebrant el Novenari en honor al Santíssim Crist, que té lloc a les 20:00h a la Parròquia Verge del Consol.

Ja divendres, 20 de setembre, a les 13.00h tindrà lloc l’anunci oficial de festes amb volteig de campanes i xut de morters. A les 18:30h la tradicional “Entrada de la Murta” amb animació i moltes sorpreses, que eixirà des de l’Avda. de la Nucia i anirà en direcció a l’Avda. Jaume I. A les 00:30h donarà inici la revetlla al aparcament Gargans-Basseta a càrrec de Soundmax.

Pel que fa als actes organitzats per la Comissió de Festes per al dissabte dia 21, a les 00:00h tindrà lloc l’actuació de la gran orquestra “L’Òxid” a la barraca festera, pàrquing Garganes-Basseta.

El diumenge dia 22 és el gran dia dedicat al Stm. Crist del Sagrari i donarà inici a les 08:30h amb la “Despertada” a càrrec de la Comissió de Festes. A les 11:30h tindrà lloc la concentració i cercavila, des de la Plaça de l’Ajuntament fins a la Parròquia, de festers, càrrecs i autoritats per assistir a les Solemne Missa en honor al Stm. Crist del Sagrari, cantada per la Coral de la SFA. A les 14:00h espectacular Mascletà des del Passeig del Mediterrani. A les 19:30 h desfilada prèvia a la Solemne Processó que tindrà lloc a les 20:00h pel recorregut de costum i a les 00:30 h grandiós castell de focs artificials. A la finalització d’este, actuació de l’orquestra “La Festa” amb gran posada en escena a l’aparcament de Garganes-Basseta.

El dilluns dia 23 la Comissió del Crist organitza la Macro-Disco Mòbil Cosmin Sound a partir de les 00:00h a la Barraca Popular, ubicada al Parking Garganes-Basseta.

I el Dimarts 24 de setembre a les 11:30h Cercavila des de la Plaça de l’Ajuntament per anar a la Missa de Difunts i en Acció de Gràcies a l’Església de Sant Francesc. A les 19:00h; Musical “La Bruixa Eloise” per a tots els públics.

Dimecres 25 berenar i ball al CEAM per als majors del municipi.

El programa d’actes del Crist acabarà el diumenge dia 29 de setembre amb la IV Trobada de Boixets d’Altea a partir de les 10:00h. A les 11:00h partida de Pilota Valenciana al c/ Filarmònica i a les 18:00h teatre familiar al Centre Cultural d’Altea la Vella.

Actes organitzats per la Federació de Moros i Cristians Sant Blai

Pel que fa a les activitats organitzades per la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, n’ha sigut el president, Vicent Lloret, l’encarregat d’oferir-ne els detalls.

El dijous dia 19 a les 21:00h tindrà lloc l’assaig final de les Ambaixades de Moros i Cristians a la Plaça de l’Església i a les 22:00 la Federació i les filaes celebren la Nit dels Saludes.

Divendres a les 20:00h es durà a terme l’Entrada de Bandes des de la Plaça de la Creu fins a la Plaça de l’Ajuntament, on tindrà lloc la Imposició de Banderoles i el Pregó, que este any durà a terme Rosa Guillén Riera, ex Presidenta de la Federació i festera de Carteia.

A les 00:00h Entradetes, des de l’Avda. La Nucia fins a l’Avinguda Jaume I.

El dissabte a les 08:30h, Diana Cristiana i a les 11:30h Alardo i Tiroteig. A les 13:00h Ambaixada Mora i Rendició Cristiana i a les 20:00h Entrada Mora des del C/ Filharmònic fins a la Plaça dels Esports.

Dilluns dia 23, a les 8:30h Diana Mora i a les 11:00h concentració a la Plaça de l’Ajuntament d’Autoritats, Càrrecs Festers, Reines i Corts d’Honor, junta de la Federació de Moros i Cristians i Comissió de Festes del Crist per anar-hi a la Parròquia Verge del Consol, on a les 11:30h tindrà lloc la Missa en Honor a Sant Blai, Patró de la Federació i d’Altea. La missa estarà cantada per la Coral de la SFA i la celebrarà el Sr. Pedro Crespo Ciscar, natural d’Altea. Tot seguit Ambaixada Cristiana i Rendició Mora, a la Plaça de l’Església. A les 20:00h Entrada Cristiana.

Dimarts 16:30h “Tornada de les Banderes amb desfilada des de l’Avda. Comunitat Valenciana fins a la Seu de la Federació de Moros i Cristians al Casal Fester.

I acaba la programació de la Federació amb el Certamen Nacional de Música Festera de la UNDEF, el dissabte 5 d’octubre a les 19:00 ha Palau Altea amb entrada lliure, limitada a l’aforament de l’auditori.

Fesporrat

A més a més, des de les regidories de Cultura i Joventut s’ha organitzat un any més el festival de música en valencià, Fesporrat. El Fesporrat celebrarà el desè aniversari el dissabte 28 de setembre a la Carpa Festera. “Esther”, “Mo’Roots”, “Cinquè” i “Cate DJ” seran els grups protagonistes d’esta edició que començarà a les 18:00h amb el “Correbars”.

Finalment el regidor de Festes, Joaquim Devesa ha convidat alteans i alteanes a eixir al carrer a gaudir de les Festes Patronals. “Arriba al final tot un any d’esforç, de treball intens per part de la Comissió de Festes, de les filaes que ostenten càrrec, de la Federació de Moros i Cristians, de tots i cadascun dels festers i festeres que treballen àrduament perquè al setembre Altea esclate en música, pólvora i color. Els alteans ens dividim en moros i cristians, en què va a la processó i en què no va, en què prefereix la mascletà i en què prefereix el color del castell, però al capdavall la proesa arriba quan la música de banda ens fa a tots riure al compàs de les marxes i els pasdobles”.

“Alteans i alteanes vos demane que eixiu tots al carrer, que ompliu els balcons de les millors gales, que participeu tots i cadascun en els actes preparats perquè la festa és de tots. Alteans i alteanes, visitants, festers i festeres, endavant la festa i visca la festa!” Amb estes paraules el responsable municipal de Festes ha convidat a la participació.

 

Pin It on Pinterest