Un any més, l’Ajuntament d’Altea participarà a la fira Alacant Gastronòmica, que tindrà lloc del 27 al 30 de setembre a Fira Alacant. Fins al recinte firal arribaran les propostes alteanes de la Taberna Marinera El Barba, proposada per AHEA, Associació d’Hostalers i Empresaris d’Altea, que farà un showcooking el matí del divendres 27, coincidint amb la inauguració de la fira.
Igual que a les darreres edicions, l’estand d’Altea es trobarà al pavelló 2, zona Saborea Costa Blanca. Espai patrocinat pel Patronat de Turisme Costa Blanca.
A més, la gastronomia alteana també estarà representada pel projecte de millora del SICTED que les empreses involucrades en este pla de qualitat van acordar fer a principis del mes de maig. El projecte és una continuació de la promoció dels productes de proximitat realitzat l’any passat i que consisteix a il·lustrar, en 3 idiomes, els productes frescos més representatius que es poden comprar tant als mercats com a les botigues d’alimentació d’Altea.
L’artista local Teresa Such, especialitzada en il·lustració científica, ha sigut l’encarregada d’il·lustrar tres plats típics de la gastronomia alteana com són la Coca a la llumà, l’Arròs amb fessols i la Fabiola; receptes aportades pel restaurant El Cantó del Palasiet, empresa també distingida al sistema de qualitat SICTED.
Teresa Such compta, entre els seus mèrits, amb el Premi Internacional d’Il·lustració Científica Transmiting Science, i ha treballat amb Ferran Adrià al projecte de La Bullipèdia com a il·lustradora.
Amb esta acció es persegueix la protecció del comerç tradicional, l’impuls del teixit productiu local i el foment de l’ús de productes locals, com la pesca i l’agricultura autòctona en promoció de la destinació turística a través de la seua gastronomia, millorant i impulsant l’economia local. Han assenyalat els regidors de Turisme i Comerç, Xelo González i Jose Maria Borja, respectivament. A més, cerca la preservació del patrimoni cultural amb l’ús de la llengua valenciana, amb la integració i la normalització lingüística, així com l’impuls d’artistes locals. Tot això també emmarcat dins de les accions a desenvolupar a l’eix de sostenibilitat de la norma UNE 178501:2018 de Sistema de Gestió de Destinacions Turístiques Intel·ligents.