Select Page

Des del passat dilluns 29 de juliol, tres educadores ambientals es troben visitant les principals zones comercials del municipi amb l’objectiu de recollir la informació dels establiments per optimitzar el disseny del nou projecte de servei de recollida de residus porta a porta que s’implantarà a Altea. Així mateix, s’aprofita per recordar i conscienciar els comerciants de la importància del reciclatge i el procediment actual que cal seguir. Així ho informa l´edil d´Infraestructures, Aurora Serrat; responsable municipal de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal, La Pública.

Segons els detalls aportats per Serrat, “les educadores ambientals estan visitant, durant l’estiu, les diferents i principals zones comercials del municipi per recollir de primera mà les necessitats i possibilitats dels establiments i que el disseny del nou servei els tinga en compte ; com poden ser horaris, espais, generació de residus i tipus d’estos”. “Com que es tracta dels principals generadors de residus, veiem important este estudi en temporada alta perquè el futur projecte siga el més adaptat possible”. Ha afegit Serrat.

“A més de recollir informació i explicar el projecte futur, aquestes visites de les educadores ambientals s’aprofitaran per resoldre dubtes de la recollida actual, com ara la recollida comercial del paper i cartró que es fa cada tarda; així com la manera de procedir, amb la necessitat de separar i plegar el cartró perquè la recollida sigui molt més eficient i no omplir els camions de caixes sense doblegar que ocupen molt més”. Ha afegit Serrat.

Les zones d’aplicació el servei de recollida porta a porta del paper i cartró comercial són: Avda. Jaume I, C/ Raspall, C/ Compete d’Altea, C/ La Mar, Plaça de l’Església, C/ Sant Miquel, Altea la Vella i polígon Cap Blanch.

Quant a la forma dorganització d’estos residus, el paper i el cartró sha de lliurar plegat i ordenat davant del comerç a les zones indicades i en horari de vesprada. Sempre separat d’altres fraccions de residus.

La fracció de paper i cartró inclou, per exemple, diaris, revistes, llibretes, bosses de paper, oueres, sobres, caixes de cartró, envasos de paper, paper de regal, publicitat, safates i caixes de cartró de pastisseria.

Com a responsable municipal d’Escena Urbana, Aurora Serrat convida els comerços d’Altea a participar d’aquest pla de recollida selectiva de paper i cartró en benefici d’Altea i la ciutadania.

A més, Serrat ha recordat l’existència del servei gratuït de recollida d’estris de què disposa La Pública. “Si la població fem ús dʻeste servei, evitarem la mala imatge i molèsties que de vegades produeixen este tipus de residus als carrers dʻAltea i partides rurals, quan lʻincivisme porta a algunes persones a tirar-los de forma descontrolada”. Ha declarat Aurora Serrat.

El telèfon per sol·licitar la recollida d’estris és el 966 88 19 03 i es recullen des de mobles de tota mena a matalassos i somiers, electrodomèstics, aparells electrònics i d’ofimàtica, objectes grans com vidre pla, bicicletes, persianes, entre d’altres.

També es poden dipositar estos efectes al Punt Net, ubicat al polígon Cap Blanch 10, en horari de dilluns a divendres de 8:30 a 13:30 i dilluns i dimecres també de 15:30 a 18:30. El cap de setmana només previ avís al 645 920 026 de 10:30 a 13:30 h.

Més informació sobre estos serveis de La Pública a: www.pdmaltea.es  o telefonant al 966 88 19 03.

Pin It on Pinterest