Select Page

Altea rebrà 68.100€ per a la gestió i implementació d’activitats.

Altea és un dels 8 municipis espanyols elegits per participar de nou al programa Europeu URBACT, en este cas a la xarxa “DARING Cities” liderada per Ravenna, Itàlia. Així ho ha donat a conèixer l’edil de Projectes Europeus, Germán Manjón.

Segons ha informat el responsable municipal de Projectes Europeus, el 28 de juny passat, el Comitè de Seguiment del programa europeu URBACT IV aprovava 8 noves xarxes de transferència d’innovació, encarregades d’executar accions innovadores a l’àmbit del desenvolupament urbà sostenible.

Una de les xarxes esmentades, liderada pel municipi de Ravenna, Itàlia, que porta per títol “DARING Cities”, comptarà amb la participació de l’Ajuntament d’Altea com a soci col·laborador. Al costat d’estes 2 ciutats s’integren, a més, Statutory City of Olomouc, Txèquia; Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, Hongria; Development Organització de la Municipalitat de Piraeus, Grècia; Den Helder, Països Baixos i Kragujevac, Sèrbia. Este projecte té un pressupost total de 550.000€, dels quals Altea rebrà 68.100€ per a la gestió i la implementació de les activitats.

“L’objectiu del projecte és implementar i avaluar per part dels socis la proposta DARE, un enfocament holístic per a un procés de regeneració urbana dut a terme en un dels barris de la ciutat de Rávena, Itàlia, basat en noves aliances entre els sectors públic, privat, amb ànim de lucre i sense i els residents”. Explica Manjón, que afegeix que, “en concret, DARE promou la creació d’entorns digitals per a aliances de col·laboració per a la regeneració d’ecosistemes urbans a ciutats de mida mitjana”.

“Amb la seua innovadora metodologia, els socis que van participar a DARE van recopilar, gestionar i posar a disposició dades i informació per donar suport a la presa de decisions, la narració d’històries i la promoció. Durant la seua execució es va fomentar tant la cultura digital com la col·laborativa entre els ciutadans i va activar projectes innovadors utilitzant eines digitals i participatives. D’esta manera, el projecte va ajudar a construir una nova narrativa per al districte de Darsena, centrada en les seues històries i valors, evolució i complexitat, oportunitats i projectes, que posteriorment va ser posada a disposició al portal públic www.darsenaravenna.it. Detalla el regidor de Projectes Europeus.

En definitiva, DARE va permetre a diferents agents assumir un paper actiu en el procés de regeneració, inclosos habitants, inversors, parts interessades locals i responsables polítics, desenvolupant-se a més un procés per avaluar la qualitat de vida a nivell del barri per tal de mesurar el èxit del procés de regeneració.

Després de la seua aprovació, amb DARING Cities els 7 socis que conformen la xarxa de treball d’URBACT, entre els quals està el municipi d’Altea, ara implementaran estes pràctiques, en diferents fases i intensitats.

La primera de les jornades de treball de la xarxa tindrà lloc a principis de setembre, com ha revelat el regidor, que matisa que “la participació d’Altea en esta línia de treball ens permetrà aprendre com va tirar endavant la iniciativa de Ravenna, amb els diferents agents implicats i les línies de finançament, entre altres qüestions, per a la reurbanització de Dársena i després poder aplicar la metodologia ací al nostre municipi”. Ha conclòs Germán Manjón, que està molt il·lusionat per la participació d’Altea en este nou i interessant projecte europeu, igual que ho ha manifestat la responsable tècnica de l’Oficina de Projectes Europeus d’Altea, EuroAltea, Paloma Verdú.

Pots obtenir més informació sobre aquest projecte consultant la web d’URBACT al següent enllaç:

https://urbact.eu/whats-new/stories/ravenna-docks-urbact-uia

https://urbact.eu/partnersearchtool/dare

https://urbact.eu/news/ocho-ciudades-espanolas-entre-las-seleccionadas-en-las-nuevas-redes-de-transferencia-de

Per a més informació sobre els programes i projectes gestionats des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, EuroAltea, podeu contactar al correu europa@altea.es , o seguir-la a @euroaltea.

Pin It on Pinterest