Select Page

El regidor de Festes, Joaquim Devesa, el Clavari Luis Drapier i el Clavari d’Honor, Pascual Aznar, de la Comissió de Festes 2024 han presentat el que serà el programa d’actes de les festes marineres de Sant Pere i la Mare de Déu del Carme durant el proper cap de setmana, del 12 al 14 de juliol.

En paraules del responsable municipal de Festes, “es tracta d’unes festes molt arrelades al nostre municipi, són dies de germanor, de celebració per a tota la comunitat de pescadors, però també per a tot el barri de Sant Pere i Altea, que sempre recorda amb goig les festes de Sant Pere”.

Joaquim Devesa ha recordat que “tradicionalment estes festes han sigut de les més grans de totes les que s’han celebrat al municipi atesa la tradició marinera que hem tingut a Altea”.

I del programa d’actes n’ha parlat el Clavari de la Comissió de Festes, Luis Drapier, representant dels 30 joves i 15 dames que conformen la comissió festera de Sant Pere i la Mare de Déu del Carme 2024.

Drapier ha desgranat el programa de festes que començarà dijous dia 11 a les 21:00h amb el “sopar de cabasset” al carrer Sant Pere –davant de Caixaltea-.

El divendres 12 de juliol tindrà lloc l´anunci oficial de festes a les 13:00h. A les 17:00h berenar per als menuts al local de la Confraria de Pescadors, vestits amb la tradicional indumentària marinera d’Altea. A les 18.00 h Entrada de la Murta i a les 23.00 h revetlla amb l’actuació de Tamilah i Fluxà.

El dissabte 13 de juliol a les 8:00h Despertá. A les 9:30 Trofeu Sant Pere de Falutx Mediterrani i a les 11:00h regata Optimist i vela lleugera. A les 14: Tradicional concurs de Calders i paella gegant a la llotja del port pesquer. A les 17:00h, jocs aquàtics per als més xicotets i a les 23:00h, revetlla amb l’orquestra Mississipi.

El diumenge 14 de juliol, a les 8:00h “Despertà”; a les 13h invitació a Coca a la Llumà. A les 18:30h concentració a la Plaça del Convent per acompanyar les imatges de Sant Pere i la Mare de Déu del Carme fins al lloc a el que se celebra la Missa de Campanya a  les 19:00h. En acabar esta, tindrà lloc la Processó Marinera per la Badia d’Altea, per a la qual la Comissió posa a disposició dels veïns i veïnes d’Altea una embarcació de passeig per poder participar-hi. Durant la mateixa es dispararan les 21 salves d’honor de tots els mariners i especialment en homenatge a Antonio Carro Ribes, mort recentment als 51 anys.

A les 23:00h els focs artificials clausuraran les Festes de Sant Pere i la Mare de Déu del Carme 2024 a Altea.

Per part seua, el Clavari d’Honor, Pascual Aznar, ha agraït a l’Ajuntament d’Altea, la regidoria de Festes i la ciutadania la seua col·laboració. Així mateix, ha tingut paraules d’agraïment cap a la Comissió de Festes que ha triat al Clavari d’Honor i ha convidat alteans i alteanes a participar d’estes festes marineres.

Pin It on Pinterest