Select Page

Més de 20 projectes s’han presentat per participar-hi

Durant els propers dies, concretament del 30 de maig a l’1 de juny, tindrà lloc una nova edició de la Nit de l’Art. Segons han revelat la regidora de Cultura, Pepa Victoria Pérez i la Comissària de la iniciativa, Isabel Martínez. Performance, Instal·lacions, Video creacions, conferències, tallers i rutes guiades són algunes de les activitats que podran gaudir els assistents.

“La Nit de l’Art és un projecte que la regidoria de Cultura realitza al costat de Salmaia amb l´ànim de dinamitzar la cultura i la creació contemporània i el veiem com un espai viu d´experimentació i trànsit artístic”. Ha explicat Pérez.

Com ha apuntat la responsable municipal de Cultura, la programació completa es pot trobar a https://www.alteacultural.com/es/ ; a https://www.salmaia.net/  i també en paper als diferents edificis públics municipals.

Pepa Victoria Pérez ha agraït a Isabel Martínez, cap de Salmaia Art, Desing & Events, la preparació de la programació i també la col·laboració de La Càtedra Institucional d’Estudis Artístics de la UMH, Annetta Nicoli.

Ha sigut la responsable de programació la que ha donat a conèixer-ne el contingut, però no sense abans agrair a la regidoria de Cultura “la seua continua aposta per la creació contemporània i projectes d’esta envergadura com és La Nit de l’Art que any rere any es va consolidant. Este any tenim la setena edició d’este projecte tan bonic on participa tanta gent del municipi d’Altea i artistes forans”.

Pel que fa a la programació concreta de La Nit de l’Art 202, Martínez ha destacat la conferència organitzada per la Càtedra Anneta Nicoli, “Visibilitzant allò invisible”. Microrelats sonors il·lustrats sobre la resiliència de les dones i xiquetes refugiades de Palestina a càrrec de Neus Company. Esta conferència tindrà lloc el dijous 30 de maig a les 18:30h a la Facultat de Belles Arts d’Altea. A les 20h l’espai Cub Blau de la Facultat visitarà l’exposició col·lectiva d’alumnes de BBAA. A les 21h, visita guiada a cada taller “La Nebulosa” de l’artista Emilie Ramón.

El divendres 21 a les 19.00h es durà a terme una ruta guiada a diferents tallers i estudis d’artistes locals. Eixida des de la Plaça de la Creu i a les 21:00h visita a la Casa Bancal a la Partida Els Arcs.

El dissabte 1 de juny la cita inicial serà a les 11:00h a la Casa de Cultura, on es desenvoluparà un laboratori de contes i art, destinat als xicotets de la casa, de 3 a 5 anys. A les 12:30h, també a la Casa de Cultura, el Laboratori de Contes està destinat a participants d’entre 6 i 12 anys. Per participar en este laboratori de contes cal la preinscripció prèvia.

A les 11h visita guiada a l’estudi de l’artista Hans Petter. A les 12:00h visita a la casa taller del ceramista Simone Pastafari i a les 18:00h visita guiada al Viver d’Artistes a Partida Cap Negret. A les 18:30h a la Plaça de l’Aigua es durà a terme un taller de dansa impartit per Juana Varela, obert a persones que vulguen connectar amb els seus cossos i destinat a tots els públics. A les 20:00h, en este mateix espai, espectacle de Dansa contemporània Game-Over per Noelia Sánchez. A les 20:45h al Mirador Francesc Martínez i Matínez performance “Conzertu Pro Sonallas” de Mónica Mura. A les 21:15h al Mirador de la Plaça de l’Església es podrà gaudir de la instal·lació de Pablo Abellot, “Acte de Comunicació N46”. A les 21:45 a la Plaça Carmelina Sánchez Cutillas, performance de Juana Varela, “Resolandia”. A les 22:15:00h al Mirador Francesc Martínez i Martínez, performance “Trio Truna” i a les 23:00h cloenda de la present edició de La Nit de l’Art amb un espectacle organitzat pel Vicerectorat de Cultura, Igualtat i Diversitat de la UMH.

Les places per als tallers Laboratori de Contes i art i la ruta guiada de divendres a la vesprada s’atorgaran per rigorós ordre d’inscripció a l’e-mail nitdelartaltea@gmail.com  fins a completar l’aforament.

Pin It on Pinterest