Select Page

Altea celebrava el dia d’ahir el Dia d’Europa amb la posada en marxa de diverses activitats impulsades des de l’Oficina Municipal de Projectes Europeus. Un any més la participació va ser massiva, sobretot alumnes dels centres de Secundària de la localitat, que van voler commemorar la signatura del tractat constitutiu de l’actual Unió Europea que se celebra cada 9 de maig.

L’activitat es va centrar a la plaça Jose María Planelles, al costat del consistori alteà i va arrencar amb la lectura d’un manifest per part de l’Alcalde d’Altea, Diego Zaragozí; l´edil de Projectes Europeus, Germán Manjón i de la directora de l´IES Bellaguarda, María José Llorca. A més, en els instants previs i després de la lectura del manifest, van sonar les notes musicals de l’Himne de l’Alegria, interpretades per una xicoteta agrupació musical de l’Institut Bellaguarda.

Després d’este inici, la jornada va tenir la seua continuïtat amb l’explicació per part dels alumnes “juniors” de l’IES Bellaguarda, com a centre mentor i pertanyent a les Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu, en què van poder explicar als vianants, amb panells individuals i il·lustratius, l’actual composició i els països que conformen la UE.

Programació “especial” també a Radio Altea

L’emissora municipal, Radio Altea, va oferir una programació especial en què alumnes i professors dels IES Bellaguarda i l’Altaia van explicar la seua experiència europea a través dels diferents projectes i mobilitats que estan duent a terme des dels centres educatius, amb la col·laboració de l’oficina de Projectes Europeus d’Altea.

Programes i projectes com URBACT, Volunteu, EnEnWomen o CoregreenEu, són una prova de la importància i el calat del treball, que en alguns casos lidera el municipi alteà. De fet, Altea acollirà el juny del 2025 la darrera trobada del projecte europeu CoregreenEu, sobre cooperació europea en matèria del canvi climàtic. Un treball, que segons ens informaven des de la pròpia oficina de projectes europeus, ja arriba als 51 projectes engegats des d’Altea, als quals se sumaran molts més en els propers mesos, segons revelava la tècnica municipal de l’àrea, Paloma Verdú.

Pin It on Pinterest