Select Page

Unes 400 persones ho segueixen de manera presencial i més d’un miler ho fan a través de la retransmissió realitzada pel departament de Comunicació i Noves Tecnologies.

Ahir a la vesprada, dimecres 24 de maig, tenia lloc a Palau Altea el debat de candidats a les eleccions locals del proper diumenge dia 28. Un acte organitzat per la regidoria de Comunicació i Noves Tecnologies que era retransmès en directe per Ràdio Altea i el canal municipal de YouTube i que va registrar un ampli seguiment per part de la població alteana; tant de manera presencial, ja que  l’auditori de Palau Altea reunia unes 400 persones com a través de les xarxes, que se sumaven 907 visualitzacions en YouTube.

El Debat Altea 2023, #DebatAltea2023, amb motiu de les properes Eleccions Municipals de diumenge, 28 de maig, protagonitzava l’actualitat política a Altea ahir a la vesprada-nit. Una iniciativa en què van participar cinc de les sis propostes que els alteans podran votar diumenge que ve i les candidatures del qual estan encapçalades per Diego Zaragozí Llorens, Compromís; Rocío Gómez, PP; Deo Sánchez Alvado, PSOE; Luís Cebrián, Unides Podemos-IU i Diego Manuel Coello Beltrán, VOX . En el cas de la candidatura d’Aliança pel Comerç i l’Habitatge, el cap de llista, Pedro Manuel Cores, recusava la invitació a participar-hi.

Els 5 candidats a l’Alcaldia que van participar al debat van tenir ocasió de debatre i explicar les diferents propostes de cada formació política. L’ordre d’intervencions i la ubicació dels candidats es van establir, prèviament al debat, per sorteig.

El debat, que va començar amb la presentació dels quatre candidats i una candidata per part del conductor de l’acte, Paco Lloret, va centrar-se en tres blocs temàtics, concretament: estat de l’Ajuntament, que incloïa temes de la importància de la Hisenda local, les comptes municipals i el que suposa el funcionament de l’administració pública més propera a la ciutadania, l’Ajuntament. Al segon bloc temàtic es va abordar el desenvolupament d’Altea, on els candidats van exposar les seues valoracions, propostes i idees sobre aspectes tan rellevants com el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), la remodelació de la Façana Litoral i les infraestructures locals, entre d’altres . El tercer bloc temàtic es va dedicar a la presentació, per part dels candidats i candidates, dels programes electorals respectius. L’última part d’este  programa especial va ser el minut d’or que van tenir els 5 aspirants a l’Alcaldia d’Altea per adreçar-se a la ciutadania i demanar el vot.

Per segona vegada a la història local, els mitjans de comunicació municipals, a través del departament de Comunicació i Noves Tecnologies, organitzaven un debat electoral d’estes característiques, que va ser retransmès en directe a través de Ràdio Altea, 107.6FM i el canal municipal de YouTube, www.youtube.com/ajuntamentdaltea .

La retransmissió d’este programa especial va ser seguida amb gran interès per part de l’audiència. Es van superar en directe les 900 reproduccions, sense baixar de 203 connexions simultànies i una durada mitjana de 26.29 minuts per connexió.

Pel que fa a Ràdio Altea, al voltant d’un centenar van escoltar el debat en directe a través de l’aplicació mòbil, cosa que indica que en esta ocasió el debat ha tingut més seguiment de manera presencial i a través de la retransmissió en streaming.

La d’ahir va ser una jornada d’esforç per a tot l’equip humà de Ràdio Altea i del Departament de Comunicació i Noves Tecnologies, implicat en el desenvolupament del debat: Diana Rey al minutat; Sonia Ugarte, xarxes socials; Ferran Cortés, Alicia Diago, Raquel Nóbrega i Toni Alós a la part tècnica; Marga Riera en redacció i Paco Lloret en presentació i coordinació. Este treball va comptar amb el suport tècnic de Pimedia i l’equip de Palau Altea.

Programació especial de Ràdio Altea amb motiu de les eleccions municipals del 28 de maig

Com a servei públic, els mitjans de comunicació municipals han donat cabuda a totes les formacions polítiques que es presenten a Altea a les eleccions del proper 26 de maig. Per això, s’han posat en marxa diferents iniciatives que han permès a alteanes i alteans conèixer els candidats i els programes electorals que aporten les seues formacions amb espais de debat sectorials, on s’han abordat diferents temàtiques com Benestar Social i Igualtat; Esport, Joventut i Participació Ciutadana; Educació i Cultura; Turisme i Comerç; Urbanisme i Infraestructures i Economia i Medi Ambient. Estos espais han sigut emesos fins el dijous 18 de maig. D’altra banda, també a Ràdio Altea s’està entrevistant els diferents alcaldables. Unes entrevistes que es realitzen en directe, de 12.00 a 13.00 hores i que es prolongaran fins demà divendres 26.

Seguiment de tota la jornada electoral del diumenge 28 de maig

I com a colofó a tota la tasca informativa que s’està duent a terme des de l’àrea municipal de Comunicació i Noves Tecnologies amb motiu de les eleccions municipals, es farà un seguiment de tota la jornada electoral del 28 de maig. Ràdio Altea oferirà un informatiu especial a les 14.00 hores per avaluar la participació a la jornada i recollir els testimonis dels candidats a peu d’urna després d’emetre el seu vot. A les 6 de la vesprada amb una valoració de la jornada i xifres de participació fins aquell moment. I a partir de les 20.00 hores, en directe, Ràdio Altea emetrà una programació especial “Dia d’Eleccions”, que els donarà detall del tancament dels col·legis electorals, recompte de vots, impressions sobre els possibles resultats, escrutini final i declaracions de tots els protagonistes.

Altea tindrà a disposició de les 13.986 persones que componen el cens, 25 meses electorals distribuïdes en 10 col·legis electorals. D’estos electors, 12.676 són nacionals i 1.310 estrangers.

Com és habitual, la ciutadania podrà exercir el seu dret de vot des de les 09:00h fins a les 20:00h, moment en què es tancaran els col·legis electorals per procedir a recompte de vots.

Pin It on Pinterest