Select Page

L’edil de Turisme, Xelo González, acompanya aquesta nova iniciativa de Turime Comunitat Valenciana.

A mig dia de hui s’ha presentat al Club Nàutic d’Altea una nova edició de les jornades gastronòmiques impulsades per Turisme Comunitat Valenciana; “Tapes d’ací”. Una acció més de totes les que desenvolupa la marca “L’Exquisit Mediterrani” en el seu esforç per promocionar les experiències turístiques vinculades a la gastronomia valenciana.

L’acte de presentació de la iniciativa, que començarà demà 28 d’abril i conclou el proper 14 de maig, ha estat presidit pel director general de Turisme, Herick Campos, a qui han acompanyat la presidenta de l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant, Maria del Mar Valera i la responsable municipal de l’àrea de Turisme a Altea, Xelo González.

Els detalls de l’edició han sigut aportats per Valera, que ha assenyalat que aquesta nova campanya promocional compta amb la participació de més de 70 locals de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, 30 de la província d’Alacant.

La presidenta d’APEHA ha explicat que el proper 4 de maig al CDT d’Alacant es durà a terme una semifinal del certamen, amb els concursants de la Província d’Alacant i els resultats dels quals es desvetllaran el 8 de maig en una nova edició del concurs a la Millor tapa de la Comunitat Valenciana a celebrar al CDT de València”.

En paraules de Maria del Mar Valera, “la iniciativa s’ha consolidat com una de les més populars entre els amants de la gastronomia i ha aconseguit una gran acceptació en cada edició”; qui ha afegit que “la campanya pretén ser un nou revulsiu per animar el consum a la restauració de la Comunitat i un element dinamitzador de la cuina perquè els clients puguen conèixer propostes creatives de tapes elaborades sempre a base de productes autòctons”.

Per la seua banda, l’edil de Turisme, Xelo González ha agraït a Turisme CV haver triat Altea per presentar esta nova edició de “Tapas d’ací”. “És un orgull que hagen triat Altea per presentar estes noves jornades i des d’ací vullc animar la gent a eixir al carrer i consumir el producte local a través de les tapes participants”; ha indicat González.

Finalment la regidora alteana de Turisme ha declarat que “estes jornades són també una forma de dinamitzar l´economia ja que la gent té ganes de eixir al carrer i gaudir del producte de KM 0, bé a través de l´horta valenciana o peix de la badia de Altea” .

En el cas d’Altea, participa d’estes jornades “Tapes d’ací” el restaurant Bon Vent del Club Nàutic d’Altea, que ha preparat una tapa excepcional, molt elaborada i vistosa, basada en els productes del mar, com la gallineta, i de l’horta alteana de temporada com el nispro. Una tapa que l’usuari podrà degustar només per 5€, acompanyada d’una beguda.

Herick Campos ha sigut l’encarregat de tancar el torn d’intervencions, i ho ha fet ressaltant les bondats de la rica gastronomia valenciana.

Campos ha indicat que “estem en la presentació d´una acció de l´Exquisit Mediterrani de Turime Comunitat Valenciana en coordinació amb CONHOSTUR, a través d´un conveni de col·laboració, i en què participen els diferents municipis”.

“Esta acció gastronòmica pretén una cosa tan important com és completar el nostre servei turístic de qualitat amb una experiència gastronòmica que en este cas es fa baix la premissa de l´ús de productes autòctons i tradicionals”; ha declarat Campos, fet que suma que “la iniciativa té en compte l’objectiu de la Generalitat Valenciana de desestacionalitzar. La gastronomia té un paper especial en esta desestacionalització i la cohesió territorial. Són molts els municipis que tenen com a atribut la gastronomia i poden sumar-se a la iniciativa, de manera que es genere una oferta autonòmica que va baixant de nivell i va sent complementària a cadascun dels turistes que trien cadascuna de les destinacions”.

Per concloure, el director general de Turisme ha destacat la col·laboració públic privada de la Generalitat Valenciana amb les diferents organitzacions empresarials “com l’origen de l’èxit de la destinació”.

Pin It on Pinterest