Select Page

El CEIP El Blanquinal d’Altea ha posat en marxa un nou musical en el qual participaran 300 alumnes de totes edats. ‘Toy Story’ s’interpretarà en el Palau Altea els dies 26 d’abril i 3 de maig. Un projecte de gran envergadura on la comunitat educativa ha realitzat totes les tasques, les escenografies i el vestuari, fomentant el treball en equip i la cooperació entre els alumnes, al mateix temps que s’han desenvolupat habilitats artístiques i creatives.

Aquest musical, realitzat en col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Altea, ha treballat el plurilingüisme, amb diàlegs en valencià i cançons en castellà i anglés, el plurilingüisme pot ser una eina útil per a fomentar la inclusió i la diversitat cultural a l’escola. El teatre és a més una eina de desenvolupament de l’alumnat amb el desenvolupament d’habilitats com l’autoconfiança, la creativitat, el treball en equip, la capacitat de comunicació, entre altres

El teatre musical ‘Toy Story’ ha sigut a més un projecte compromés amb el medi ambient i l’educació ecològica. La totalitat del vestuari i les escenografies han sigut elaborades utilitzant materials reciclats. La temàtica del musical ha sigut triada pel seu gran valor educatiu per al treball de valors com l’amistat, la lleialtat, l’autoacceptació, la importància del treball en equip o la superació de pors. Finalment, a través d’aquest projecte es ressalta la importància de la música en l’educació i en el desenvolupament d’habilitats socials i emocionals dels xiquets. El fet que els alumnes participen en la representació d’un musical implica no sols el desenvolupament d’habilitats artístiques, sinó també el foment de l’autoestima, l’expressió emocional, l’empatia i la creativitat, aspectes fonamentals per al seu desenvolupament integral com a persones.

L’accés a les funcions és gratuït fins a completar l’aforament del Palau Altea. Es faran dues funcions diàries, horari de 10.30 i 17:30h. Les funcions matinals estaran dirigides a col·legis i instituts de la comarca, mentre que les de la vesprada estaran obertes al públic en general.

“Voldria animar a tots els alteans i alteanes a veure la gran faena del CEIP Blanquinal, un centre que ha destacat per altres projectes similars en els quals s’involucra tota la comunitat educativa per a crear un musical des de zero. Fomentat la cultura, el treball en equip i molts altres valors. Els desitge molts èxits amb ‘Toy Story’”, ha comentat el regidor d’Educació, Miguel de la Hoz.

Pin It on Pinterest