Select Page

El dissabte 27 de maig, el Palau d’Esports Vila d’Altea albergarà una de les tres jornades de competició que conformen el Campionat Autonòmic de Patinatge Inline Freestyle en les modalitats de salt, speed, derrapes i team speed. Així ho han fet conèixer este matí l’edil d’Esports, Pere Barber; el President de la Federació Valenciana de Patinatge, Vicente S. Martí; el president del club amfitrió, Roda Mons, Pedro Matos i Judith Montalbán, vocal d’Inline Freestyle del club.

En el transcurs de la presentació, l’edil d’Esports ha agraït a la Federació Valenciana de Patinatge la seua predisposició per portar fins a Altea una competició d’este tipus, inèdita a la localitat fins ara; com al Club Roda Mons el treball i l’esforç que està fent per organitzar esta jornada de patinatge.

Pere Barber ha convidat tota la ciutadania a acostar-se fins al Palau d’Esports d’Altea el dissabte 27 de maig per gaudir del patinatge i d’una disciplina que no deixa indiferent ningú.

Com a president del Club Roda Mons, Matos ha volgut explicar que són un club jove “que va néixer amb la intenció de fomentar el patinatge d’estil lliure a nivell recreatiu i de competició al municipi i la Marina Baixa, inexistent fins ara”.

El responsable de Roda Mons ha avançat que “s’estima la participació d’uns 7 clubs i entre 30 i 50 patinadors i patinadores de la Comunitat Valenciana”.

Pel que fa a la part tècnica del campionat, Judith Montalbán ha explicat que “el campionat autonòmic és decisiu per veure que representants de la Comunitat Valenciana ens representaran al Campionat d´Espanya que se celebra del 23 al 25 de juny a Avilés, Astúries”.

El campionat inclou 4 modalitats dins de l’Inline Freestyle: Salt d’Altura a Patins, que consisteix en tres barres de salt que van pujant en alçada i es qualifica la tècnica i el control del cos; Speed que és velocitat en cons a un peu; Team spead que són curses per equips i Derrapes, modalitat d’arrossegaments i lliscaments on cal controlar el cos, la velocitat i la dificultat. Ha matisat Montalbán.

“És un campionat que ens fa molta il·lusió acollir aquí, ja que és una bona opció i oportunitat per demostrar que este esport existeix, encara que siga un esport minoritari i que amb l’ajuda de la Federació i el Club es pot desenvolupar la prova duna manera positiva”; ha afirmat la campiona d’Espanya, en diverses vegades, de salt d’alçada en patins.

Finalment, Vicente S. Martí ha agraït en primer lloc la cessió de les instal·lacions esportives perquè es puguen dur a terme estes proves. “Agraïsc a la regidoria dʻEsports que ens haja facilitat les instal·lacions perquè sense elles no podem fer res”. Martí també ha agraït al club de patinatge d´Altea Roda Mons tot l´esforç que està fent per organitzar este campionat autonòmic. “Penseu que és un club de recent creació, en una zona on no teníem presència en estes especialitats i la veritat és que ens fa molta il·lusió portar a Altea un campionat autonòmic i donar a conèixer l’especialitat en què es desenvolupen moltes habilitats ja que cal pensar que els participants van sobre patins”. Ha afegit el president de la Federació Valenciana de Patinatge.

Vicente S. Martí, ha subratllat que “la Federació Valenciana té figures destacades en esta modalitat, campions espanyols, europeus i fins i tot tenim jutges internacionals”.

“El Campionat Autonòmic es compon de tres seccions. A Altea es durà a terme les especialitats de salt, Speed, derrapes i Team speed i en dos ciutats més de la CV es duran a terme tres especialitats més, amb l’objectiu de mantenir el ritme de competició que marca el campionat nacional”. Ha conclòs el president de la FV de Patinatge.

Pin It on Pinterest