Select Page

La Regidoria d’Igualtat, que dirigeix José Luis León Gascón, ha presentat este dimarts el taller “I tu, Quin tipus d’home vols ser?”, en què convida la ciutadania a reflexionar sobre la construcció sociocultural de la masculinitat, i especialment sobre la denominada masculinitat tradicional i hegemònica, que pot desembocar en relacions marcades per la desigualtat i en la violència envers les dones.

Per a José Luis León Gascón, “la xerrada taller que hem organitzat des de la Regidoria d’Igualtat persegueix l’objectiu que entre tots i totes reflexionem sobre la manera com tradicionalment hem estat socialitzats els homes, i si esta ha de ser pensada i desconstruïda a la recerca d’una societat més igualitària i per tant més justa. Especialment pel que significaria a l’eradicació de la violència de gènere”.

El taller impartit per Aina Penyarroja i Alejandro Luz, treballadors socials i especialistes en Masculinitats, Igualtat i Gènere per la Universitat Miguel Hernández, ha facilitat al públic assistent eines per analitzar la masculinitat tradicional i línies d’actuació que afavoreixin la implicació dels homes a la construcció de masculinitats més igualitàries.

En este sentit, el regidor d’Igualtat ha posat en valor la campanya “Un Home de Cures” que fa uns dies s’ha posat en marxa als diferents municipis de la Marina Baixa, i ha destacat que, “des de les regidories d’Igualtat de la Comarca s’ha volgut posar en valor la importància de les cures, però sobretot la implicació en estes dels homes. Per això esta vegada se’ls hi ha interpel·lat perquè se sumen al repartiment igualitari del treball domèstic i de cures, trencant amb els rols i estereotips de gènere que continuen hui feminitzant estos treballs”.

 

Pin It on Pinterest