Select Page

L’alteà busca revalidar el 20 de maig el seu primer lloc del 2022 a la Vertical de Monserrat amb 2.180 escalons i un desnivell de 388 metres.

El jove atleta d’Altea, Ángel López Amor, 28 anys, inicia la temporada del Circuit de Carreres Verticals d’este any amb la pujada al Gran Hotel Bali de Benidorm, que se celebrarà el proper dissabte dia 22 del present mes d’abril. La prova és la primera de les sis que es disputaran a Espanya dins del circuit internacional Towerrunning 2023 d’Europa, que comença a l’emblemàtic hotel amb 52 pisos i 924 escalons amb un desnivell de 190 metres.

López Amor pertany al Club Atletisme Altea i va començar a competir en esta modalitat a l’edat de 17 anys a la pujada a l’hotel benidormí. Per a esta competició s’ha preparat durament pujant a la serra Bèrnia, a dalt del nucli antic d’Altea des de la platja pels seus costeruts costers i carrers escalonats, i en diferents gratacels de la comarca.

Per a l’atleta alteà, “la pujada al Gran Hotel Bali és un repte per a mi ja que és una prova en què participaran més de 400 corredors i especialistes de tot el món, vinguts d’Espanya, Estats Units, Mèxic, Malàisia, Japó, Itàlia, Alemanya i Eslovàquia entre altres països. A Benidom pujaré per vuitena vegada en competició al Bali i busque batre el meu rècord de 4 minuts i 52 segons en aquesta prova”.

La pujada al Bali torna després de tres anys paralitzada per la pandèmia del COVID-19 i consta de tres categories que es disputaran amb el següent ordre:

“Bombers”, que competeixen a la pujada d’edificis de gran altura amb l’equipació integral amb ampolla aire i espatllera, “Open” i “Elite”. Ángel López, forner de professió i corredor amateur, competirà en la categoria Elit i actualment és l’atleta més jove d’Espanya a l’especialitat de pujar gratacels amb un rànquing que el col·loca entre els cinc primers del país.

Una altra de les proves del Circuit de Carreres Verticals que és especialment important per a López Amor és la Vertical de Montserrat, Barcelona, que se celebrarà el 20 de maig. “La prova consisteix a pujar 2.180 graons amb un desnivell de 388 metres entre els dos funiculars i un quilòmetre de longitud. És la prova més dura del circuit, i vaig amb la il·lusió de revalidar el meu títol de campió de l’any passat en aconseguir un temps de 13:05 minuts”. Ha comentat López Amor.

La resta de proves del “circuit”, en què també correrà l’alteà, tindran lloc a la Torre Emperador de Madrid, 13 de maig, amb 55 plantes i 1.320 esglaons; l’Edifici Mediterrani de Marbella, 3 de juny; la Torre Llacuna de l’Ejido, Almeria el 17 de juny, amb 28 plantes i 547 esglaons i a Alcalá de Henares al mes de novembre, en un edifici sense anunciar.

 

Pin It on Pinterest