Select Page

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Altea vol commemorar hui el Dia Mundial del Treballador Social posant en valor el treball realitzat pel departament.

“El treball d’aquests últims anys ha sigut molt intens, amb la pandèmia i la guerra i tot el que ha portat amb sí. Per això vull, en aquest dia, agrair a tota la plantilla el seu esforç i dedicació perquè la ciutadania alteana estiga sempre atesa i compte amb tota mena de serveis. Acostem els serveis socials a la ciutadania per a millorar la seua qualitat de vida”, ha comentat José Luis León Gascón, regidor de Benestar Social.

Aquesta Regidoria ha augmentat el seu pressupost un 150% en els últims tres anys per a millorar els seus serveis, serveis 100% municipals gestionats per un gran equip de professionals que ha crescut en aquests anys.

Aquest departament ha augmentat la plantilla que ara consta de sis treballadors socials, tres psicòlogues, quatre educadores, una assessora jurídica, un Integrador social, un agent d’igualtat, una promotora d’Igualtat, una monitora, cinc administratives, dos conserges i un coordinador.

“Davant una pandèmia sense precedents vam ser un municipi que mai va tancar al públic i després una guerra despleguem els nostres serveis d’acolliment a refugiats a tots els nivells: econòmics, d’allotjament, de traducció, classes d’espanyol per a la seua integració. Una gran faena feta per tots i cadascun dels membres d’aquest departament i per al qual s’han realitzat noves contractacions. Per això, hui en el seu moment, no va poder més que felicitar-los i agrair-los una labor que s’ha traduït en moltes millores per a la ciutadania”, ha declarat el regidor.

Altea ha implementant diferents programes com la creació de l’Observatori municipal de persones majors en soledat com a projecte pilot i pioner. O la posada en marxa de l’I Pla d’Inclusió i Cohesió Social; l’I Pla estratègic de serveis socials o l’II Pla Municipal d’Inclusió Social i I Pla Estratègic Zonal, que s’emportaran al següent ple.

S’han millorat les condicions del servei d’ajuda a domicili oferint serveis extres com a podologia, bugaderia, perruqueria, i formació per als cuidadors o s’ha ampliat el nombre de persones beneficiàries com el Menjar a casa i en la teleassistència domiciliària. Serveis per a millorar el dia a dia dels nostres majors i dependents.

El departament ha treballat per a aconseguir la reducció de la llista d’espera en valoracions de dependència, sent uns dels municipis de referència. Unes altres de les accions dutes a terme pel departament és que s’han establit les comissions de protecció de menors amb els centres educatius i el centre de salut vetlant pel benestar d’aquests. A més, des de l’any passat es compta amb un servei especialitzat en salut mental. Les addiccions han sigut un altre dels programes en els quals ha treball aquesta regidoria tant a nivell escolar com familiar.

S’ha treballat per a fer d’Altea una ciutat més tolerant i per a això es va celebrar la primera setmana de la diversitat cultural, perquè a Altea conviuen 80 nacionalitats. L’any passat, per primera vegada, es va celebrar l’Orgull LGTBIQ+ amb DiversAltea.

Finalment, s’ha continuat col·laborant amb les diferents associacions locals. S’han augmentat les subvencions i ampliat el número d’aquestes. S’ha creat el Consell d’Inclusió i Drets socials d’Altea en el qual tenen cabuda tots els agents socials i a la ciutadania.

 

Pin It on Pinterest