Select Page

El ciclista eritreu de l’Intermarché, Biniam Girmay, es va imposar a l’esprint a la primera etapa de la Volta a la Comunitat valenciana que va finalitzar a Altea.

Altea es va convertir en epicentre del ciclisme internacional en acollir ahir el final de la primera etapa de la 74a edició de la Volta a la Comunitat Valenciana. El pilot, després de superar els ports del Coll de Rates i de Bèrnia, va enfilar els últims quilòmetres pràcticament agrupat i tan sols el valencià Joan Bou de l’Euskatel ho va intentar als túnels del Mascarat per poder arribar en solitari. Però el grup va tornar a accelerar per absorbir qualsevol intent d’aventura. Finalment, Biniam Girmay, que va llançar l’esprint quan faltaven 300 metres per al final d’etapa, es va imposar amb autoritat a la línia de meta d’Altea.

El lliurament de trofeus i mallots als primers classificats va tenir lloc a l’accés al port pesquer d’Altea, amb presència dels regidors d’Esports, Pere Barber, i RRHH i Personal, Rafael Ramón Mompó. Girmay va copar tot el protagonisme al podi d’Altea, acaparant la gairebé totalitat dels guardons de la primera etapa de la ronda valenciana. Només el ciclista espanyol Marc Soler, de l’Emirates, es va enfundar el mallot de líder de la muntanya.

En finalitzar la prova el director general de la cursa, Ángel Casero, destacava com havia estat de disputada l’etapa, “els ciclistes han anat molt ràpid per ser la primera etapa. Es nota el bon nivell dels equips i ciclistes que han vingut este any a disputar la Volta i que han vingut a guanyar-la”, va destacar Casero.

Per al regidor d’esports, Pere Barber, “ha sigut una jornada festiva, amb molta gent al carrer per rebre la cursa”. Barber ressaltava “la bona sintonia que hi ha entre l’organització, el Club Ciclista Altea i el mateix Ajuntament. La intenció és continuar col·laborant, i intentar que en una nova ocasió puguem acollir un altre final d’etapa més a prop del cap de setmana i hi puga haver molta més gent encara”.

Recordar que la segona etapa de la Volta a la Comunitat Valenciana arrenca este migdia a Novelda, amb final a l’alt de Pins a Benissa, però que en el seu recorregut passarà entre les 15.30 i les 16.00 hora per Altea la Vella, després del descens des de Callosa d’En Sarria.

Pin It on Pinterest