Select Page

Ahir, FITUR va ser el marc en què Altea recollia dos dels últims reconeixements atorgats per diferents administracions i entitats a la qualitat de la destinació turística. El 3er Premi al projecte de Millora de Destinació SICTED, per la iniciativa de Millora de l’Accessibilitat amb la senyalització de comerços i edificis municipals amb pictogrames en alt relleu i braille; a més de la “Q” de Qualitat atorgada per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola a la Tourist Info d’Altea.

A les 10:30h era l’Alcalde Jaume Llinares i les tècniques de Turisme, Ana Pérez i Comerç, Pepi Durá, els que recollien el guardó obtingut per la iniciativa Ampliació Projecte d’Accessibilitat amb Pictogrames concedit per la Secretaria d’Estat de Turisme i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, en reconeixement a la feina feta al llarg de l’any 2022. Espai de temps en què s’han senyalitzat més de 500 localitzacions -comercis i edificis municipals- amb pictogrames, les característiques dels quals milloren l’accessibilitat del municipi.

Un Projecte de Millora de l’Accessibilitat, dissenyat i creat per ILUNION Accessibilitat, la directora del qual Patricia Otero declarava ahir, “és una enorme satisfacció continuar col·laborant amb l’ajuntament d’Altea en les nombroses accions que realitzen per aconseguir un turisme accessible per a tots”; a allò que afegia, “La senyalització que s’ha incorporat a comerços i edificis municipals respon als requisits d’accessibilitat cognitiva, fonamental a l’accessibilitat universal. ILUNION desenvolupa els seus projectes des d’esta perspectiva, incloent solucions per a totes les persones i en tots els entorns: tecnològics, físics, a la informació i a la comunicació”. “La nostra més sincera enhorabona a l’ajuntament d’Altea per este merescut premi, que, amb el seu permís, sentim també una mica nostre”. Concloïa Patricia Otero.

També el dia d’ahir, Dia de la Comunitat Valenciana a Fitur, a la Nit dels Premis Q, Altea tenia una destacada presència amb la recollida de la “Q” de Qualitat que l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola ha concedit a la Tourist Info Altea.

La “Nit dels Premis Q” tenia lloc a la Galeria de Cristall del Palau de Cibeles i va comptar amb la presència de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; el Secretari Autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer i el director general de Turisme, Herick Campos. En este cas, el premi era rebut per l’edil alteana de Turisme, Xelo González i la tècnica de l’àrea, Ana Pérez.

En paraules de l’edil de Turisme, que agraïa el guardó, “este premi Q és important per al municipi d’Altea ja que suposa un reconeixement al treball que s’ha realitzat a l’àrea de Turisme, representada en este cas per la nostra Tourist Info, a favor de l’excel·lència turística cap a la qual estem caminant”. A més, Xelo González assenyalava que el premi suposa un pas previ per sol·licitar que Altea siga un municipi turístic d’excel·lència; distinció més alta que es pot aconseguir”.

Pin It on Pinterest