Select Page

L’ordre de la bellesa, amb una trentena de quadres, estarà exposada fins al 13 de març

El Palau Altea va acollir el divendres la inauguració de l’exposició L’ordre de la bellesa del pintor LABAD. Una mostra d’una trentena d’obres inèdites de l’artista establit a Altea. L’acte va reunir un nombrós públic que va voler acompanyar al pintor.

L’exposició de LABAD L’ordre de la bellesa, compta amb una trentena d’obres, oli sobre tela, inèdites i originals. L’artista convida, amb aquesta exposició, a conéixer la singular mirada abstracta de les seues pintures, fent còmplice a l’espectador de la seua renovada atenció poètica de la figura femenina. En alguns temes i títols evoca el passat clàssic dels mestres antics i el pren com a model inspirador per a reconquerir un lloc en el temps, en l’ara, basat en l’ordre estètic de la bellesa, la simetria i l’harmonia.

L’exposició permet realitzar un recorregut de les últimes creacions del pintor, de diferent temàtica, però igual estil. Les obres van ser gestades en el transcurs dels anys 2019, 2020 i 2021 a les portes del seu 80 aniversari i coincidint plenament amb la pandèmia, d’aquí ve que alguns dels seus títols facen referència directa a aquelles circumstàncies viscudes.

“Hem portat una obra que no s’havia exposat encara, perquè molta d’ella va ser pintada durant la pandèmia, per això té clars referents a ella, com pot ser la presència de màscares. A més, aquesta exposició és un homenatge i un regal a Altea, al lloc que el va acollir. És una forma que té el meu pare de retornar-li a Altea tot el que ha fet per ell, de fet, Altea també apareix en alguna de les seues obres, però sobretot es plasma  els colors mediterranis i la llum d’aquest lloc”, va comentar Fernando Labad, fill de l’artista.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Aurora Serrat, va donar la benvinguda a totes les persones assistents a l’exposició i va declarar que era un dia “molt especial, estic emocionada, és un privilegi de poder acollir aquestes obres inèdites i que puguem tindre així de ben engalanades les parets de Palau Altea. Vull agrair a Alberto i la seua família el seu treball i col·laboració, i convidar a tothom a gaudir d’aquesta magnífica exposició, que no deixarà indiferent a ningú”.

L’edil va relatar que va visitar fa uns mesos el taller de l’artista: em sent una privilegiada d’haver pogut visitar el taller, conéixer la seua tècnica i obra de prop, veure com la llum i els colors que van atraure Alberto a Altea es plasmen en les seues obres. Tenim molta sort que haja sigut el nostre veí des de fa més de quaranta anys”, va finalitzar.

Finalment, l’artista, va agrair la col·laboració de l’Ajuntament “per la idea fulminant de portar-me ací. Els pintors parlem pintant, i és el que vull que vegeu, no em fa falta dir molt més. Només que des de jove sempre pintava perquè em volgueren i veient la gent que s’ha congregat hui veig que ho he fet bé”, va concloure.

L’exposició romandrà oberta del 13 de gener al 13 de març, els dimarts i dijous, en horari de 16.30 a 19.30 hores.

LABAD

LABAD és un pintor espanyol, nascut en 1940 a Bilbao. En 1979 es va instal·lar a Altea on va tirar arrels al costat de la seua família. Des de llavors viu i treballa en el seu estudi de l’Olla.

LABAD és minuciós en el traç, delicat en el color esfumat i categòric en les seues composicions, mostrant la bellesa com una cosa etèria i assossegat. Posseeix una clara tendència a l’abstracte, elegant essència minimalista. A simple vista s’aprecia el característic segell personal de l’artista recolzat sempre en la pròpia i genuïna tècnica que ha anat perfeccionant al llarg de la seua extensa carrera. Li avalen cinquanta-set anys de trajectòria professional i dedicació plena artística. En la seua obra es diferencia l’estil personal amb llenguatge propi, present en qualsevol tema que aborde, ja siguen: figures, cadires, naturaleses, objectes o fruites –que sempre transforma en un estil adjudicat, fàcil de reconéixer–.

Pin It on Pinterest