Select Page

Altea rebrà el gran grup de la Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell el dimecres 1 de febrer.

L’Etapa 1 de la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell 2023- tindrà el seu final a Altea el proper 1 de febrer, després de travessar un recorregut de més de 188 quilòmetres i dos ports de muntanya amb eixida a Oriola. Així ho han anunciat hui al matí el regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Altea, Pere Barber; el director de la VCV 2023, Ángel Casero i Isabel Gómez, directora regional de les Marines del Banc Sabadell.

Ha estat també present a la presentació d’esta primera etapa de la VCV amb meta a Altea, el representant de Global Omnium Pepe Alvado.

Amb esta meta a Altea, serà la cinquena ocasió en què la cursa ciclista valenciana visite el municipi i la primera des que el 2020 un jove Tadej Pogacar enlluernés a la Serra Bèrnia. “Estem molt contents de poder anunciar que Altea tornarà a rebre la VCV, que ja vam tenir el 2020 amb una arribada èpica a Serra Bèrnia. Després de la pandèmia podem dir, afortunadament, que l’1 de febrer tindrem a Altea una nova arribada de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat el responsable municipal d’Esports.

A més, Pere Barber ha afirmat com n’és d’important per al municipi acollir esdeveniments esportius de calat internacional com és la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell. “Acollir un final d’etapa de la VCV és la millor manera d’obrir Altea al món. Més de 200 països van seguir en directe a través de la televisió la carrera en la passada edició i per a nosaltres és una gran oportunitat de demostrar la nostra decidida aposta per l’esport i els valors que transmet, especialment el ciclisme”. “La nostra orografia és perfecta per a la pràctica dʻeste esport, com així ho demostra que els principals equips del pilot internacional ens trien any rere any per fer llargues concentracions de pretemporada”; ha afegit l´edil d´Esports alteà.

En representació del màxim ens patrocinador de la Volta, Banc Sabadell, Isabel Gómez, ha manifestat satisfacció “per poder participar en un esdeveniment tan emblemàtic per a la nostra comunitat, per això és tot un honor poder impulsar esta activitat esportiva des d’Altea”.

I per la seua banda, Ángel Casero, Director de la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell, ha volgut agrair a Altea la seua aposta, una vegada més, per acollir un final d’etapa de la VCV; “és un plaer per a nosaltres com a organització tornar un any més a Altea. Es tracta d’una de les zones amb més afició al ciclisme de tota la Comunitat Valenciana i sabem que la gent eixirà a la carretera el proper 1 de febrer per veure de prop els seus ídols”. Al que ha afegit, “Altea compta, a més, amb una de les orografies més favorables per a la pràctica del ciclisme a casa nostra, per això molts equips World Tour trien les seues carreteres per fer la seua pretemporada als mesos d’hivern. Per tant, molts dels ciclistes que participaran a la VCV 2023 coneixen la zona, per la qual cosa segur que tenen moltes ganes de fer un bon paper ací”.

“L’etapa tindrà moviment, amb dos ports de muntanya que poden fer diferències, així que des del primer dia tindrem espectacle este any a la Volta a la Comunitat Valenciana”, ha afirmat Ángel Casero, que ha parlat dels tècnics de la prova i ha explicat que l’Etapa 1 de la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell eixirà des d’Oriola i recorrerà més de 188 quilòmetres, amb dos ports de muntanya cap al final del recorregut que han de marcar les primeres diferències a la classificació general, ja que serà difícil veure una arribada massiva a l’esprint. La d’esta 74a Edició serà la cinquena ocasió en què la VCV acudisca a Altea, sent les tres primeres el 1988, 1989, 1991 i l’última més recent el 2020, on un jove Tadej Pogacar va avisar el pilot del que era capaç de fer amb una espectacular victòria a la Serra de Bèrnia, amb què va sentenciar el seu triomf a la classificació general d’aquell any”.

“Serà una etapa dura, no serà per arribar d’un en un, però arribarà un grup reduït a l’esprint que intentarem treure amb estes vistes aèries des de l’helicòpter a 206 països en directe, ho donarem mitjançant Eurosport i el canal Teledeporte per a Espanya”; ha afirmat el director el director de la VCV 2023.

Casero ha recordat que les audiències per al 2022 van ser un seguiment de més de 17 milions de llars per a Europa a través de televisió en directe, amb un impacte de més de 550 milions de llars, “així que per a nosaltres és un plaer poder ensenyar la nostra terra, tant des de l’aire com amb les oportunitats que dóna el ciclisme només en directe”.

Pin It on Pinterest