Select Page

Foment de l’Ocupació i Creu Roja formen a 118 persones durant 2022

La meitat dels participants en els tallers impartits per Creu Roja dins del Pla d’Ocupació d’Altea van trobar ocupació. La Regidoria de Foment de l’Ocupació, regida per Maria.A. Laviós i Creu Roja, van entregar els diplomes i van fer balanç de l’èxit dels tallers en 2022.

118 persones, 71% dones i un 29% homes, han participat en els 17 cursos per a aturats organitzats per Creu Roja i Foment de l’ocupació en 2022. D’ells, 57 persones van aconseguir entrar en el mercat laboral.

“Aquests cursos, a més de la matèria específica que imparteixen, contenen una mitjana de 15 hores d’orientació laboral amb cada participant per a ajudar-los a trobar treball una vegada finalitzat. A més, es realitzen trobades amb empreses. Estem satisfets del resultat d’aquests cursos, que atorguen noves competències als assistents i els dona eines per a la cerca activa d’ocupació”, ha comentat Maria. A. Laviós, regidora de Foment de l’Ocupació.

L’itinerari de tallers d’ocupació ha constat de sessions informatives (recursos per a la cerca d’ocupació, drets i deures laborals, activació i motivació a l’ocupació); organització del temps i corresponsabilitat, apoderament, eines i habilitats per a la cerca activa d’ocupació, marca personal i competències bàsiques i transversals per a l’ocupació.

Durant el 2022 s’han realitzat cursos d’operacions auxiliars a la venda i auxiliar de productes frescos tots dos de 100 hores amb 60 hores de pràctiques en empresa. I a més s’han fet cursos d’operador/a de carretó elevador; dos cursos de manipulació d’aliments, dos de prevenció de riscos laborals, altres dos de competències digitals, quatre cursos d’igualtat, 2 tallers d’anglés A1, un d’anglés A2 i un altre d’anglés conversa.

A més, van realitzar trobades amb empreses, amb testatges d’oficis. Activitats que es realitzen en col·laboració amb empreses amb l’objectiu d’acostar la realitat del mercat de treball als i les participants alhora que donen suport a l’avaluació, l’ajust i la definició dels seus objectius professionals el seu pla formatiu. En aquest sentit s’han realitzat dues trobades amb empreses, Leroy Merlín i Mercalicante en les quals han participat un total de 30 persones.

“Vull agrair la seua labor a Creu Roja, perquè gràcies a ells podem portar avant aquests cursos i veure l’agraïment de tots els participants és un regal. Des de l’Ajuntament d’Altea, a través de la Regidoria de Foment de l’Ocupació, continuarem treballant per aquesta estreta col·laboració”, ha finalitzat Maria. A. Laviós, regidora de Foment de l’Ocupació.

Pin It on Pinterest