Select Page

La ciutadania alteana disposarà a partir de demà, 15 de desembre, amb un nou servei d’orientació jurídica de proximitat. Es tracta de Justiprop, servei d’orientació, assessorament i informació jurídica, finançat per la Generalitat Valenciana que presta el Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) en les dependències del jutjat de pau.

Aquest nou servei té com a objectiu oferir una resposta ràpida a la ciutadania sobre els seus dubtes jurídics i els diversos tràmits administratius davant els diferents registres, amb la finalitat de reduir desplaçaments als ciutadans. Informarà sobre els serveis de les administracions en matèria de justícia, mediació, assistència a les víctimes del delicte i protecció de drets. Informarà sobre la ubicació i dades de contacte de seus judicials, oficines d’assistència a víctimes, violència de gènere…

Justiprop també oferirà informació sobre els recursos públics o privats als quals acudir per a la protecció i defensa dels seus drets i interessos legítims i assessora i orienta jurídicament amb caràcter previ al procés per a les persones que pretenguen reclamar la tutela judicial dels seus drets i interessos. A més, donarà suport per a realitzar consultes electròniques de tràmits judicials o administratius en matèria de justícia.

El servei, posat en marxa per la Regidoria de Participació Ciutadana, començarà el dijous 15 de desembre en els jutjats de pau amb un horari de 9:30h a 13:30h. El telèfon d’atenció i cita prèvia és: 965 84 28 53 Ext 3110.

“Continuem apostant per la proximitat dels serveis jurídics, per facilitar els tràmits als nostres veïns i veïnes, i així evitar allargar temps i desplaçaments. Convide a tots els alteans i alteanes que precisen d’informació o assessorament en matèria jurídica acudisquen a Justiprop”, ha comentat Maria. A. Laviós, regidora de Participació Ciutadana.

 

Pin It on Pinterest