Select Page

L’edil de Projectes Europeus, Mari A. Laviós, ha participat, en la modalitat online, a les Jornades sobre Lideratge Municipal amb l’Agenda 2030, organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, i la posterior Assemblea de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030. Una Xarxa de la qual formen part 492 entitats, entre les quals està Altea.

“Han sigut unes jornades interessants en què s’han tractat diferents temes sobre el paper dels municipis en l’aplicació de l’Agenda 2030; hem conegut diferents iniciatives de com implementar-la; quin és el paper transformador de les Entitats Locals i la necessitat de tenir indicadors per fer un seguiment i avaluació dels reptes que afrontem com a societat. A més dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i els fons Next Generation”; ha explicat la responsable de l´Oficina de Projectes Europeus d´Altea.

“En el cas d´Altea, el Pla Estratègic que l´Ajuntament ha elaborat és una mostra del treball que ja hem realitzat per assolir els objectius de l´Agenda 2030”. Ha afegit Maria A. Laviós.

Laviós ha apuntat que “a l’Assemblea es va posar èmfasi en la necessitat que el Ministeri cree una línia específica pressupostària que ajude els municipis a seguir treballant en l’alineació dels ODS i dels indicadors”.

“En les conclusions de l´Assemblea va quedar reflectit el compromís de l´acció local amb els principis de l´Agenda 2030 en les realitats i reptes actuals”. Ha conclòs Maria A. Laviós, regidora de Participació Ciutadana i Projectes Europeus.

La propera Assemblea de la Xarxa es durà a terme el primer semestre del 2023.

Pin It on Pinterest