Select Page

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Altea, Xelo González, ha format part de l’I Congrés sobre Intel·ligència Artificial i Tendències en el Sector Turístic. Una trobada d’agents nacionals del sector, en la qual ha exposat el model turístic de la localitat, primera DTI certificada de menys de 50.000 habitants.

L’edil va formar part de la taula redona ‘El turisme de l’Administració Local – oportunitats de la Intel·ligència Artificial’ al costat del regidor de Turisme de Segòvia, Miguel Merino; el regidor de Turisme de Càceres, Jorge Villar i el regidor de Turisme de Santiago de Compostel·la, Gumersindo Guinarte.

En aquesta taula es van plantejar diverses qüestions sobre la gestió del turisme en les localitats i l’aplicació de les noves tecnologies i la IA per a oferir millors serveis i realitzar una gestió més eficaç. L’edil va comentar el pla aprovat de dades per a una gestió més eficient de la localitat amb impacte en la sostenibilitat, el turisme i la intel·ligència artificial.

A més, es va tractar la conversió en zona de vianants de les ciutats per a donar-les més vida. “On no passen cotxes, passen coses” va dir González, comentari confirmat per tota la taula. Els edils van exposar els models de gestió de les seues ciutats.

“El futur de les ciutats turístiques passa per les noves tecnologies i per adaptar-nos a les noves tendències. Altea és exemple d’això, per això va ser certificat com DTI. Congressos com aquest són una oportunitat per a exposar el nostre model, basat en la millora de serveis, la sostenibilitat, l’accessibilitat, la cultura… I per a aprendre d’altres ciutats que també han posat en marxa plans de millora i desenvolupament”, ha comentat la regidora de Turisme, Xelo González.

El Congrés, que s’emmarca dins de la Mobile Week d’Alcalá de Henares, ha comptat amb un centenar de persones inscrites i amb la participació d’una vintena de ponents, entre els quals es troben representants d’alt nivell de les comunitats autònomes i administracions locals.

Pin It on Pinterest