Select Page

A mig dia de hui, algunes de les integrants de l’associació comarcal Anémona, amb la seua presidenta al capdavant, María Botella i les autoritats municipals, entre les quals hi estava l’Alcalde Jaume Llinares i l’edil de Benestar Social i Sanitat, José Luis León Gascón, han penjat una pancarta amb un llaç rosa en commemoració del 19 d’octubre, Dia Internacional de lluita contra el Càncer de Mama.

En el transcurs de l´acte, la Presidenta d´este grup d´autoajuda per a dones amb Càncer de Mama de la Marina Baixa, ha explicat que “estem penjant este llaç rosa que és el símbol més significatiu del Càncer de Mama amb motiu del 19 d´octubre, dia Mundial del Càncer de Mama. Esta setmana fem les nostres reivindicacions i sobretot de fer-nos visibles totes les dones afectades per esta malaltia”.

La base comuna de les reivindicacions és, com ha indicat María Botella, “tenir el mateix tipus de medicina i medicació per a tots els llocs del país i que no en funció d’on visques puges accedir o no als assaigs clínics o determinat tipus de medicació ”. “Volem que totes les afectades tinguen les mateixes oportunitats i sobretot per a les dones metastàsiques, que és el problema més greu del Càncer de Mama”. Ha declarat la presidenta d’Anémona Marina Baixa.

La lectura del manifest de reivindicació ha anat a càrrec de Yolanda Cebrián, Coordinadora d’Anémona a Altea. En el transcurs del mateix, Cebrián ha sol·licitat celeritat a l’accés als medicaments per enfrontar la malaltia o millorar la qualitat de vida de les pacients. “Reclamem a les administracions responsables una tasca pedagògica per evitar alarmes o sensacions infundades”; ha postil·lat Cebrián, que ha concretat l’objectiu del manifest en la conscienciació i sensibilització de la societat i posada sobre la taula de les necessitats de les dones amb Càncer de Mama, reclamant que les estratègies de les administracions vagen dirigides a aturar-les”.

Per part seua, l’edil de Benestar Social i Sanitat ha agraït una vegada més a Anémona el treball que realitza durant tot l’any. També ha donat les gràcies a les voluntàries de l’entitat “per fer visible la malaltia i ajudar les afectades, transmetent-los les ajudes de què disposen i acompanyant-los durant el transcurs de la seua malaltia”. En el cas d’Altea, Anémona atén les afectades i familiars els dilluns a les vesprades al Centre Social.

En paraules de l´edil, “Anémona és una de les associacions comarcals més reconegudes i ací a Altea intentem fer que siga el més visible possible a través de la Marxa Anémona i les activitats que es programen per a este mes d’octubre”; ha comentat León Gascón, qui ha informat que, “esta vesprada al Centre Social es durà a terme una xerrada informativa relacionada amb l’eutanàsia en gent que està patint un càncer terminal i no sap com eixir d’este patiment”.

José Luis León Gascón ha acabat posant a disposició d’Anémona el municipi d’Altea per a la realització de la marxa anual que realitza l’entitat i els tècnics municipals dels departaments de Benestar i Sanitat.

Finalitzat l’acte, la presidenta d’Anémona ha recordat que el proper diumenge dia 23 d’octubre a Benidorm se celebrarà una marxa contra el Càncer de Mama, amb eixida a les 10:00h des de la Plaça de l’Ajuntament d’esta localitat veïna.

Pin It on Pinterest