Select Page

Les Regidories d’Igualtat i Benestar Social han lliurat al President de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai d’Altea, Vicente Lloret, 1.000 gots amb tapadora i amb l’estampació “no sempre és no”, així com els cartells que s’han dissenyat per a estes festes patronals amb l’objectiu de promocionar la diversitat i la igualtat a través del lema Altea per unes festes lliures d’agressions sexistes i homòfobes.

Tant els cartells com els gots es distribuiran entre les 18 penyes. A més, els cartells s’instal·laran a diverses marquesines del municipi.

El regidor d’Igualtat i Benestar Social, Jose Luis León Gascón, ha assenyalat que l’objectiu d’esta campanya impulsada pels dos departaments a càrrec seu és sensibilitzar la ciutadania per prevenir les agressions sexistes a les festes, recordant que el no, segueix sent no a festes. “Des de l’Ajuntament d’Altea mostrem així el nostre compromís amb la igualtat entre dones i homes i amb el respecte a la diversitat. Per això llancem a la ciutadania el missatge que cap persona al nostre municipi no pot ser discriminada per raó del seu sexe o de la seua orientació sexual. Les festes patronals són un bon moment per visibilitzar el nostre compromís institucional”. Ha apuntat el regidor.

La regidora de Festes, Marta Lloret, i la tècnica d’Igualtat, Nati García, han estat les encarregades de lliurar el material al president de la Federació de Moros i Cristians.

Per la seua banda, Marta Lloret ha agraït a les penyes festeres “que participen en aquest tipus d´actuacions en pro de la igualtat i de la diversitat, ja que contribueixen que les alteanes i els alteans gaudeixin d´unes festes més segures”.

Jose Luis León Gascón ha informat que durant les festes patronals les regidories d’Igualad i Benestar Social instal·laran Punts Violeta i Arcoiris al recinte de festes, pàrquing Basseta.

El Punt Violeta estarà gestionat per l’Associació Dones amb Veu Marina Baixa i el Punt Arcoiris per una treballadora social, a tots dos estarà present el personal del departament d’Igualtat. Els punts funcionen entre les 00.00 i les 04.00 hores, els dies 23, 24, 25 i 26 de setembre i s’hi donarà informació a totes les persones que s’acosten, així com acompanyament i atenció en cas que es produïsca algun tipus de agressió.

El regidor d´Igualtat i Benestar Social recorda que, “el respecte és fonamental per poder gaudir d´unes festes igualitàries i lliures”.

 

Pin It on Pinterest