Select Page

Dijous 8 de setembre a les 20:30h a la Biblioteca Municipal.

En l’àmbit de l’exitós projecte “El Retorno de las Gárgolas” la regidoria de Cultura ha programat la conferència “Les impactants i irreverents gàrgoles de la Llotja de València”, que anirà a càrrec de Dolores Herrero, Historiadora de l’Art i especialista en gàrgoles.

La xerrada tindrà lloc el proper dijous 8 de setembre a la Biblioteca Municipal, ubicada a la Casa de Cultura, i en paraules d’Herrero, Doctora en Història de l’Art, dedicada a la investigació, estudi i recopilació de gàrgoles, “les gàrgoles són vives. Estan canviant contínuament, transformant-se davant dels nostres ulls i observant-nos des de dalt a través dels segles”.

Com ha recordat l´edil de Cultura, Aurora Serrat, l´exposició de “El retorno de las Gárgoles II” era inaugurada el passat 1 de juliol i està composta per 28 figures, creades per artistes nacionals i internacionals distribuïdes per les façanes del nucli antic i que romandran exposades fins al proper mes d’octubre.

L’edil destaca que, “El Retorno de las Gárgoles és un projecte multidisciplinari que compta, a més de l’exposició de les obres, amb altres activitats com ara la que tindrà lloc dijous que ve a la Casa de Cultura, a la que es podrà escoltar una de les especialistes més grans en gàrgoles del panorama nacional, com és Dolores Herrero”.

Un vegada més, Serrat agraeix la implicació en el projecte dels artistes participants però també les mans d’un equip humà que ha portat a fer realitat la iniciativa i ha treballat per consolidar-la. Equip dirigit per l’artista Enrique Lecuona, impulsor de la iniciativa.

Com a responsable de Cultura, Aurora Serrat anima a gaudir de la conferència programada i revela que “l’any passat es van registrar 33.000 visites als 36 codis QR de les gàrgoles, unes xifres que mostren l’èxit de la proposta”. Amb estes claus QR es podrà accedir a la informació de cada gàrgola i de cada taller on s’haja creat l’escultura. Tota la informació està disponible a la web https://www.lasgargolasdealtea.com/

Pin It on Pinterest