Select Page

Resideixen també la inauguració l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el President del Patronat del Palau de les Arts, Pablo Font de Mora

La Consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit Iranzo, va assistir al concert d’inauguració del cicle de Les Arts a Palau Altea. La Consellera va signar abans en el llibre d’honor de l’Ajuntament i va mantindre una reunió de treball amb l’alcalde, Jaume Llinares, Aurora Serrat, regidora de Conservatori, Miguel de la Hoz, regidor d’Educació, i Rafa Mompó, regidor de Recursos Humans, per a tractar, entre altres temes, el conveni de la Generalitat amb el Conservatori Municipal Professional d’Altea que passarà a gestió autonòmica.

“La inauguració del cicle dels Arts es fa a Altea i això no és una casualitat, és fruit del treball de vertebració que realitzen tots els organismes culturals perquè no hem d’oblidar que l’orquestra, amb seu en el Palau de les Arts de València, és de la Generalitat, és a dir, de tots els valencians i valencianes, per tant, hem d’acostar l’art a tota la ciutadania” va declarar la consellera Tamarit.

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana, dirigida pel novaiorqués James Gaffigan, va ser l’encarregada de realitzar l’actuació inaugurar de la nova temporada en el Palau Altea, un concert amb obres d’Oscar Esplá, Mozart i Schumann.

L’alcalde, Jaume Llinares, es va mostrar content per la visita i va donar a conéixer els detalls de la reunió amb la consellera: “continuem treballant pel benestar dels nostres ciutadans, i després de moltes negociacions, finalment, aquest curs, per fi el nostre Conservatori serà un dels primers a integrar-se en la xarxa de conservatoris de la Conselleria. Estem molt satisfets perquè per fi, culminen aquestes negociacions iniciades l’any 2016, i que assegura la continuïtat del nostre conservatori, referent a nivell comarcal”

Per part seua, la consellera Tamarit va declarar: “en la nostra reunió hem parlat de la integració del conservatori, que serà efectiva i acordada amb l’Ajuntament d’Altea en aquest present curs. Es retardarà la matricula definitiva a novembre perquè l’alumnat d’Altea tinga els mateixos beneficis que l’alumnat que estudia en conservatoris de la Generalitat, és un esforç important que fem des del Govern perquè el que busquem, tant nosaltres com el Consistori d’Altea, és oferir la millor educació en l’àmbit musical als alteans i alteanes, a més dels habitants de la comarca de la Marina Baixa”.

Membres de l’equip de govern van assistir al concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a Palau Altea acompanyant a la Consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit Iranzo. L’Orquestra del Palau de les Arts fundada en 2006, compta amb prestigiosos músics i és un dels referents culturals més importants de la Comunitat Valenciana.

Cada temporada intervé en les òperes programades en Els Arts i protagonitza un ambiciós cicle de concerts que enguany es va estrenar a Altea amb un programa que va començar amb Lírica espanyola, Op. 54 d’Esplá i Salinas i va continuar amb Simfonia en Núm. 34, en Do major, K338 de Mozart per a concloure amb Simfonia Núm. 3, en El Mi bemol mayor, Op. 97, “Renana” de Schumann.

 

Pin It on Pinterest