Select Page

La vila blanca rep a més de 50.000 persones en la seua nit més màgica

Un dispositiu de més de 200 persones va vetlar per la seguretat de l’espectacle

 La badia d’Altea va tornar a il·luminar-se anit amb la celebració de la 34 edició del Castell de l’Olla. Després de dos anys d’aturada, aquest esdeveniment pirotècnic, que es dispara íntegrament des de la mar, va fer vibrar a les més de 50.000 persones que es van congregar a la platja de l’Olla i voltants.

Amb una duració d’aproximadament vint-i-dos minuts, a les dotze de la nit començava l’espectacle a càrrec de la pirotècnia Ricardo Caballer (Ricasa) que va disparar més de 2.000 quilos de pólvora des de cinc plataformes flotants.

“Enguany, malgrat el que es poguera pensar per l’onada de calor i vent que estem travessant, ha sigut l’any amb les millors condicions per al tret i ha tingut un gran resultat”, va comentar el pirotècnic, Ricardo Caballer. “Ací en l’Olla sempre hi ha hagut molta humitat i hui, en estar baixa, la visibilitat ha sigut la millor que hem tingut mai, s’ha pogut gaudir del colorit i sense riscos, ja que el vent anava en contra i aquest és l’únic espectacle pirotècnic que es tira íntegrament sobre la mar, les condicions de hui les compre sempre”, va finalitzar Caballer.

L’esdeveniment va comptar amb la presència de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Aitana Mas; l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i el president de la Confraria del Castell de l’Olla, José Pérez Gorgoll. A més, entre els assistents, va destacar la presència de la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inma Orozco; el director general de Turisme, Herick Campos i el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia al costat d’una nodrida representació de l’equip de govern d’Altea i d’altres autoritats.

Després del tret l’alcalde es va mostrar molt content i emocionat: “després del dia que hem passat, considerant si es podria disparar o no, ha sigut una sorpresa que al final ha tingut les millors condicions possibles i ha sigut una de les nits més boniques de quantes recordem, un espectacle artístic, amb uns colors i sonoritat increïble. Partíem d’una situació complicada, l’aturada de la pandèmia, dificultats econòmiques, el clima, però el resultat ha sigut espectacular. L’Ajuntament ha fet un important esforç enguany per a compensar part d’aquestes dificultats i hem aconseguit un any més un Castell únic”.

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Aitana Mas, que visitava per primera vegada es Castell de l’Olla, va felicitar els organitzadors i va instar la ciutadania a visitar-ho. “No tinc paraules per a descriure aquest espectacle, la seua singularitat, ha sigut impressionant i vull convidar a tothom a conéixer-lo, perquè és únic. És una mostra com som els valencians, la pirotècnia forma part de la nostra vida i les nostres festes, vertebra la nostra Comunitat”, va finalitzar la vicepresidenta de la Generalitat.

El president de la Confraria del Castell de l’Olla, José Pérez Gorgoll, va destacar que va ser “un dels millors castells que hem tirat, amb uns colors impressionants, mai havíem vist aqueixa claredat de colors. Volem agrair al pirotècnic la seua gran faena, ha sigut un gran espectacle, el que es mereixia Pepe el Barranquí al qual li ho hem dedicat”.

 

Premis ‘*Illeta d’Or’

 Abans de llançar-se es Castell, va tindre lloc el lliurament de premis ‘Illeta d’Or’. L’objectiu d’aquests guardons és reconéixer el compromís de la societat civil, institucions i mitjans de comunicació en la defensa dels valors del Castell de l’Olla. Els guardonats van ser l’il·lustrador Miguel Calatayud, la Guàrdia Civil, el diari Les Províncies i el periodista Quique Collado.

Durant el lliurament l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, va destacar a les persones que fan possible aquest espectacle pirotècnic, “són més de 200 els efectius que des de l’Ajuntament d’Altea s’han mobilitzat per a vetlar per la seguretat de tots, els membres de la Confraria del Castell, organitzadors de l’esdeveniment, i els col·laboradors sense els quals no podria dur-se a terme l’espectacle més bonic del Mediterrani. En total més de 300 persones que des de primera hora estan treballant incansablement”.

El primer edil va recordar l’important d’aquest dia per a Altea, i més després de l’aturada de la pandèmia. “Com déiem ahir, que va dir Fra de Lleó, ja som ací una altra vegada, perquè res ens pot parar, i tornem com si fora ahir a gaudir de l’art, la literatura i el foc. Jo ho faig des d’aquest costat, com a alcalde, per última vegada, però continuaré sempre gaudint de la nostra nit més important”, amb un “fins sempre”, va concloure Jaume Llinares.

Pin It on Pinterest