Select Page

El regidor de Platges, Diego Zaragozí, ha expressat hui la seua satisfacció per la decisió de la Conselleria de Justícia i Interior de destinar un dels nous 20 drons que vigilaran les platges valencianes a la localitat d’Altea i ha anunciat les primeres accions per a activar aquest servei de prevenció i vigilància que millore la seguretat dels banyistes.

Zaragozí considera que “és un privilegi – fruit de les labors de l’Ajuntament per a aconseguir-lo – que Altea estiga en les huit localitats de la província amb aquest servei, que serà un complement excepcional al nostre dispositiu de seguretat desplegat aquest estiu i que pretén reforçar la campanya de platges segures.” Al costat d’Altea són Benidorm, Dénia, Orihuela, Santa Pola, Xàbia, Guardamar del Segura i El Campello, els municipis que comptaran amb aquest nou servei.

El regidor de Platges ha explicat que aquests vehicles no tripulats tenen capacitat d’enlairar en cinc segon i aconsegueix una velocitat de 85 quilòmetres per hora, la qual cosa li permet aconseguir els llocs on s’ha detectat una emergència en pocs segons. La rapidesa, segons el regidor alteans, i que “aquests dispositius venen incorporats amb un salvavides que pot posar a la disposició de la persona en perill, fa que es convertisca en una eina molt important en els dispositius de seguretat”.

La Generalitat va posar a la disposició de l’Ajuntament d’Altea aquest servei que ve gestionat per l’adjudicatària, una empresa privada, però de la posada en servei de la qual depén dels responsables de seguretat municipals. En aquest sentit, Zaragozí va avançar que s’han accelerat els protocols necessaris per a la seua posada en marxa immediata des que se’ls va anunciar la decisió dijous passat.

Pin It on Pinterest