Select Page

La Generalitat Valenciana ha confirmat hui la inversió de 6,5 milions d’euros en millores d’infraestructures de gestió i tractaments d’aigües, segons s’ha exposat en l’acte de presentació de l’oficina de la EPSAR a Alacant celebrada en la EDAR Orgegia Nord amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig; la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Mireià Mollà; el director general de la EPSAR (Entitat Pública d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana, Juan Ángel Conca.

En l’acte va participar l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, el regidor de Cicle Hídric, Diego Zaragozí, representants dels regants d’Altea i el regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Josep Orozco. Sobre aquest tema, el responsable de Cicle Hídric, Diego Zaragozí, ha qualificat “com a excel·lent notícia per a la ciutat i el medi ambient, ja que suposarà actualitzar el cicle complet de la nostra Estació Depuradora i solucionar un problema amb el col·lector del riu”.

En concret, s’ha assenyalat una futura inversió de 2,5 milions d’euros per a incorporar al tractament d’aigües residuals el tractament terciari. A més, s’inclou la millora del col·lector del riu que suposa altres quatre milions d’inversió.

L’edil de Medi Ambient, Josep Orozco, va destacar la importància de l’actuació en el col·lector, que recull les aigües residuals de diversos dels municipis de la comarca que desemboquen les seues aigües en la EDAR d’Altea, i que presenta una deterioració significativa i alguns episodis de fugides i filtracions.

“La seua reparació i l’actuació en el terciari seran una de les grans actuacions per al conjunt de la comarca. D’una part, perquè es podrà reutilitzar les aigües amb major qualitat per als agricultors de la zona; però, sobretot, perquè les aigües que s’aboquen al riu, una vegada depurades seran de màxima qualitat el que protegirà l’Aiguamoll que representa el riu i la seua desembocadura, i el Parc Natural de Serra Gelada on finalment aboca el Algar”, ha comentat Orozco.

L’edil de Medi Ambient va celebrar la notícia, ja que suposa un acord entre Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la EPSAR després de molt de temps de reivindicació i defensa de la necessitat d’actuació en aquestes infraestructures per part de l’Equip de Govern d’Altea.

Pin It on Pinterest