Select Page

Qualsevol persona que, a 1 de setembre, tinga 18 anys i estiga empadronada a Altea, podrà optar als bons consum, per gastar al comerç local, que l’Ajuntament d’Altea, a través de la regidoria de Comerç, repartirà entre el 5 de setembre i el 5 d’octubre. Es tracta de 5 bons per valor de 10€ cadascun per a cada persona que participe a la campanya. Estos bons arribaran a 2.484 persones; així ho ha donat a conèixer l’edil d’àrea, Miguel de la Hoz.

Com ha explicat de la Hoz, “les persones que hagen complert 18 anys a 1 de setembre i estiguen empadronades a Altea podran ser beneficiàries d’estos bons per gastar al comerç local que s’haja adherit a la campanya”. “Per gastar estos bons, de 10€ cadascun, s’haurà de consumir el doble del valor del bo, 20€, al mateix comerç i són acumulables; és a dir, cada persona tindrà 5 bons de 10€ que podrà gastar a un mateix comerç o a 5 comerços diferents”; ha afegit l´edil.

“Amb esta mesura farem que els 124.214€ que es repartiran, es convertisquen en un impacte econòmic de 248.428€”. Ha matisat el responsable municipal de Comerç.

Respecte a la participació dels comerços, De la Hoz ha anunciat que el proper dilluns 18 de juliol, a les 16:00h al Centre Social, hi haurà una reunió informativa en què s’explicaran els detalls de l’adhesió a la campanya. Una adhesió que està oberta a tots els comerços del municipi i a l’hostaleria, la plantilla dels quals siga menor de 50 treballadors; excepte salons de joc, gasolineres i estancs.

Entre els detalls aportats pel regidor, esta campanya del bo consum és possible gràcies a una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant per al foment comercial i la campanya alteana es gestionarà a través de la Federació de Comerços i Pimes de la Província d’Alacant.” “FACPYME serà la que durant tot l’estiu duga a terme l’acció informativa d’adhesió dels comerços, explicant-los com s’han d’adherir i funcionar i també faça la tasca d’informar el ciutadà de com descarregar els bons i gastar-los”. Ha concretat Miguel de la Hoz.

Els bons es descarregaran a través d’una App on el ciutadà es registrarà; esta comprovarà que està empadronat a Altea i que té 18 o més anys i una vegada realitzades les comprovacions es podrà descarregar els bons al mòbil. “A partir del setembre la gent es podrà descarregar els bons i podrà consumir-los entre el 5 de setembre i el 5 d’octubre”, ha comentat l’edil, que ha avançat que FACPYME estarà a Altea dos dies, una al Centre Social de la Tercera Edat per ajudar la gent gran en la descàrrega dels bons o facilitant-los de forma física perquè puguen gastar-los de forma fàcil i còmoda i també un altre dia estarà a la Plaça de l’Ajuntament per ajudar la població en general.

A més, durant l’estiu FACPYME facilitarà informació als comerços de com participar a la campanya, “però anime als comerços interessats que assistisquen a la reunió informativa de dilluns que ve”; ha postil·lat el responsable de Comerç, que ha conclòs declarant que, “creiem que és una molt bona època per gastar els bons perquè arriben després de l’estiu. Un període en què normalment tenim més despeses per les vacances i per la tornada a l’escola, que suposa també un augment de les despeses per a les famílies”.

Pin It on Pinterest