Select Page

La sessió ha tingut lloc durant els dies 28 i 29 de juny a Ginebra.

L’Ajuntament d’Altea, a través de la seua Oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, ha participat al 75è aniversari de la Cimera Mundial de la Família, organitzada per les Nacions Unides a Ginebra. Així ho ha donat a conèixer l’edil responsable de Projectes Europeus, Maria A. Laviós.

Com explica la responsable municipal de l’Oficina de Projectes Europeus, “Altea ha estat convidada a participar en esta cimera arran de l’èxit obtingut pel projecte URBACT i el reconeixement de les Nacions Unides al paper destacat que el voluntariat exerceix”.

“Estem molt agraïts que hagen convidat Altea a participar en estes jornades de treball. Jornades en què s’han abordat els Objectius de Desenvolupament Sostenible, posant èmfasi en com millorar la salut familiar a nivell municipal després de la pandèmia de la COVID-19. Tot això fomentant el voluntariat i els seus beneficis a nivell individual, col·lectiu i per a la comunitat local”. Ha comentat Laviós, que ha afegit que “el compromís que adquireixen els i les voluntàries en este tipus de projectes no només té beneficis personals, sinó que també ajuden la seua comunitat local, creant així pobles més justos i sostenibles”.

La primera jornada, que tenia lloc el dimarts 28 de juny, començava amb l’obertura de l’assemblea amb les intervencions del secretari general d’UNITAR, Nikhil Seth, seguida de la intervenció de diversos ambaixadors.

A la primera sessió plenària es tractaven els Objectius de Desenvolupament Sostenible, centrats en la inclusió, resiliència, mitjans de vida sostenibles, benestar i dignitat per a la recuperació de la crisi causada per la COVID-19. La segona sessió ha tractat els objectius de desenvolupament sostenible sobre la igualtat, treball i economia i ciutats sostenibles.

Pel que fa a la jornada d’ahir dimecres, esta transcorria amb les intervencions de diverses xarxes de ciutats que pertanyen al programa URBACT. S’hi compartien els resultats d’èxit de cada projecte.

Respecte a l’aportació de l’Ajuntament d’Altea a l’Assemblea, este ha participat al Panell de la Bona Pràctica del programa URBACT de ciutats voluntàries, del qual Altea n’ha estat soci, i en què es contempla com a prioritat la implementació dels ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, a nivell local.

Finalment, l’edil de Projectes Europeus i Participació Ciutadana ha remarcat la “destacada repercussió que per a Altea té haver-se reunit amb més de 40 nacionalitats diferents, posicionant-se com una destinació sostenible i com a administració pública responsable”. “En esta trobada s’han establert contactes amb altres països que ens permetran participar en futurs projectes”. Ha conclòs Maria A. Laviós.

Pin It on Pinterest