Select Page

La regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Altea i l’Associació de Comerciants Mercat Municipal, engeguen una nova campanya comercial que aposta per la reutilització d’envasos a les compres. Així ho han informat l’edil d’àrea, Miguel de la Hoz i Pepa Moltó, secretària de l’Associació del Mercat, que han participat a la inauguració de l’acció al municipi.

Com ha explicat el responsable municipal de Comerç, “El meu xicotet gran gest forma part d´una campanya provincial -Reutilitza amb el teu mercat-, organitzada per FACPYME i els mercats municipals d´Alacant, Novelda, Villena i Altea, amb la col·laboració de la conselleria Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball”.

“L’objecte de la campanya és incentivar la ciutadania que utilitze diferents envasos reutilitzables com poden ser bosses de roba per a pa; bosses de més d’un ús per a llegums i fruits secs; recipients per a adobats i olives, entre d’altres. I a més, amb la iniciativa es pretén també sensibilitzar els clients sobre la importància dels productes de Km 0; de contribuir a la reducció de la petjada de carboni i de potenciar el nostre producte local i de temporada”; ha matisat Miguel de la Hoz.

Cada vegada que els usuaris vagen al Mercat Municipal amb cabassos, carros de compra, bosses reutilitzables o recipients per als productes se’ls donarà un rasca amb què poden guanyar diferents regals. Regals que serveixen per facilitar la pràctica d’est acció comercial, com ara envasos i neveres per transportar els aliments i que estan finançats per la regidoria de Comerç.

Per part seua, Pepa Moltó, ha explicat el procediment que se seguirà per al sorteig de regals entre els usuaris que participen a la campanya fent ús dels seus propis envasos reutilitzables i contribuint a la reducció de l’ús de plàstics d’un sol ús.

“Aquells clients que vinguen a comprar al mercat i porten els seus envasos, cabassos, bosses reutilitzables o carros seran obsequiats amb rasques en què es poden aconseguir premis com poden ser tuppers, bosses de roba o neveres per mantenir els productes frescos fins arribar a casa. Aquelles rasques que tinguen premi seran bescanviats els divendres al mateix mercat”; ha detallat Moltó, que ha posat èmfasi que “els envasos de plàstic estan produïts a la pròpia província d’Alacant, concretament a IBI, per la qual cosa amb l’adquisició d’estos també es fomenta el producte de proximitat”.

Tant l´edil com la interlocutora de l´Associació de Comerciants del Mercat Muncipal animen alteans i alteanes a participar d´esta nova campanya de comerç que potencia el consum local, però també la sostenibilitat mediambiental.

 

Pin It on Pinterest