Select Page

Música de compositors napolitans del s. XVIII.

El proper diumenge 8 de maig, a Palau Altea, Centre d’Arts, a les 12h tindrà lloc un concert de “Cors Participatius” amb “Música Trobada” i “L´orfeó Universitari de València”.

“Es tracta d´un concert participatiu en què els espectadors, cor d´Altea i rodalies intervenen en algunes parts de l´obra”. Ha explicat l´edil de Cultura, Aurora Serrat; qui ha afegit que “estos concerts constitueixen una experiència única que reuneix cantants aficionats a la música coral amb instrumentistes, solistes i directors professionals en la interpretació d’obres emblemàtiques del repertori simfònic coral”.

Participaran al concert l’Orfeó Universitari de València; Camerata Ars Càntica de Benidorm; Cor de la Societat Filharmònica Alteanense; Cor EE. Elementals i Professionals del Conservatori Professional de Música d’Altea; Música Trobada amb Pilar Moral, soprano; Marina Rodriguez, alt; Enric Llorens i Víctor Yusà, violins; Amparo Camps, viola; Regina Fuentes, violoncel; Ignasi Jordà, clavecí i orgue; Fran López, tiorba; Orquestra de Corda del Conservatori Professional de Música d’Altea; Helena Martínez Llorca, Oboè Solista i Francesc Valldecabres, Director.

L´entrada al concert és gratuïta i està limitada a l´aforament de l´auditori de Palau Altea.

Com a responsable de Cultura, Serrat ha convidat els amants de la música a assistir a este singular concert “ja que serà una bona oportunitat de veure grans professionals compartint escenari amb alteans i alteanes aficionats al cant i que formen part de les diverses agrupacions corals d’Altea”.

Música Trobada

Des de la seua fundació el 2009, Música Trobada busca posicionar-se com una plataforma de recerca, recuperació i difusió de música antiga i barroca, principalment de patrimoni musical antic hispànic i valencià, amb figures clau com ara Joan Cabanilles o Pasqual Fuentes Alcàsser.

Formada per Francesc Valldecabres (direcció), Pilar Moral (soprano) i Regina Fuentes (violoncel), compta assíduament amb la col·laboració de professionals de renom dins del sector artístic, tant musical com d’altres disciplines.

Música Trobada forma part de l’Associació Espanyola de Grups Espanyols de Música Antiga (GEMA).

Orfeó Universitari de València

És una associació coral intergeneracional i intercultural. Està vinculat a la Universitat de València i disposa d’estudiants, graduats, professors i personal de l’administració d’esta institució.

És la formació coral universitària més antiga d’Espanya i un dels motors principals de la cultura valenciana, ja que considera que la música és el mitjà idoni per a la transformació de la societat. Cada temporada ofereix una programació àmplia de concerts. El seu àmbit immediat és la societat valenciana, encara que també porta la música més enllà de les fronteres regionals.

 

Pin It on Pinterest