Select Page

La Casa Toni El Fuster, seu de la Fundació Schlotter, va celebrar divendres passat la inauguració oficial de l’exposició

Altea rendeix homenatge a l’artista E. Schlotter en el centenari del seu naixement amb l’exposició “Recordando amigos/artistas del siglo XX/XXI”, organitzada per la Regidoria de Cultura; l’Ajuntament d’Altea i familiars del pintor alemany. Esta és la segona exposició dins dels actes del centenari de l’artista. La cerimònia va tindre lloc el passat 1 d’abril a la Casa Toni El Fuster. L’homenatge va ser senzill, però emotiu, on es va recordar la vida d’Eberhard Schlotter, establit a Altea des de 1954.

La mostra està composta amb obres de 27 artistes, amics de Schlotter, com Hilga Miller, José Jardiel, Batiste San Rock, Fina Llacer i Luis Frutos. A més, compta amb una col·lecció seleccionada que conserva la família de l’autor i que han volgut compartir-la amb els veïns de la localitat.

Segons va explicar Sibylle Schorlemmer, filla del professor Schlotter, comissaria i presidenta d’honor de la fundació durant la inauguració: “desitge compartir amb els amants de la cultura les obres de 27 artistes amics del meu pare, aquests treballs consten amb una gran creativitat positiva i pensatives amb influències de filòsofs i escriptors mundials que formaven part de la vida dels meus pares”

Els artistes, Teresa Bonastre, Doctora de Belles Arts per la UMH, i Ramón Pérez Carrió, Doctor en Belles Arts per la UPV, van dedicar unes belles paraules al dibuixant alemany. Els professors van qualificar l’exposició de “extensa” i “fascinant” que pretén recordar al gran gravador alemany. Però, sobretot a un gran amic.

Per part seua, Aurora Serrat, regidora de Cultura, va destacar la varietat de tècniques utilitzades en aquestes obres com, per exemple, gravats, dibuixos, olis i aquarel·les. I va afegir que, “aquesta exposició es pot comparar amb una exposició generalista dels principals museus nacionals i internacionals”.

La regidoria de Cultura ha realitzat un catàleg amb totes les obres de l’exposició perquè els visitants puguen dedicar més temps a la col·lecció. “Recordando” es pot visitar de dimecres a divendres en horari de 10.30 a 13:30h i de 17.00 a 20:00h. Aquests horaris poden variar i es recomana confirmar en https://www.alteacultural.com

Pin It on Pinterest