Select Page

Aquest acord suposa l’aplicació i organització del projecte CER durant aquest any

La Regidoria de Benestar Animal d’Altea, a càrrec de l’edil José Luis León Gascón, ha renovat el seu conveni de col·laboració amb la Asociación Gatos Felices per a l’aplicació i organització del projecte *CER en el municipi durant aquest any.

“Després de la signatura del conveni de col·laboració amb les associacions animalistes Gatos Felices, BigAtos i Somos Gos per a l’aplicació del mètode CER i la gestió ètica de les colònies felines el passat 2021; enguany l’Associació Gatos Felices Altea, serà la responsable de coordinar aquest projecte”, ha comentat el regidor de Benestar Animal i Sanitat.

L’associació rebrà una subvenció de 12.000€, la qual cosa suposa un increment de 2.000€ en la partida per a la gestió ètica de l’esterilització dels gats del carrer respecte a l’any anterior. La regidoria espera sumar a aquest muntant ajudes de la Diputació Provincial d’Alacant.

Les sigles CER signifiquen Captura, Esterilització i Retorn del gat domèstic no sociable al lloc on va ser capturat. És un mètode científic i eficaç per a gestionar d’una forma ètica les colònies felines.

A més, aquest servei es combinarà amb la vigilància dels individus, garantint la seua salut i assistència veterinària si fora necessari, controlant i gestionant l’arribada de nous gats a la colònia, buscant adopcions per a aquells que puguen ser adoptats, mantenint la higiene i neteja de la zona. Amb això s’assegura la salubritat pública i es controla la població dels gats ferals i, se’ls proporciona protecció i benestar.

“Vull agrair l’extraordinària labor que realitzen els voluntaris en l’atenció i cura dels gats que viuen al carrer a causa dels abandons, la irresponsabilitat de les persones que no esterilitzen als seus gats, i l’alimentació descontrolada i sense coneixement que duen a terme alguns ciutadans. Per tot això i també per al seu millor control general, ens vam comprometre des de l’Ajuntament amb les associacions, voluntàries i voluntaris a tindre una tècnica veterinària en el departament que va començar a principis d’aquest 2022”, ha comentat José Luis León Gascón.

Per part seua, la presidenta de l’Associació Gats Feliços, Marijke Viezee, ha agraït la implicació de l’Ajuntament “per a millorar la vida dels gats al carrer; aquest conveni desencadena l’inici de la campanya d’esterilització de 2022 en la qual esterilitzarem més de 150 gats. Per a això, necessitem voluntariat que invertint una mica de temps ens ajude amb la captura i trasllat dels animals als veterinaris. Si estàs interessat, pots posar-te en contacte per diferents vies: en el telèfon 624882383, per correu electrònic en ceraltea@hotmail.com, o en facebook CER-Altea”.

Des de la Regidoria de Benestar Animal s’estan organitzant unes jornades formatives perquè totes les voluntàries i voluntaris reben la formació necessària per a poder formar part d’aquest projecte.

 

Pin It on Pinterest