Select Page

Al matí de hui, les regidories de Participació Ciutadana i Igualtat, acompanyades per la presidenta de l’associació provincial d’Endometriosi “El Grito del Silencio” han donat a conèixer el programa d’actes que han preparat amb motiu del mes de l’Endometriosi. Un programa destinat, en este cas, als més joves que té com a objectiu donar visibilitat a una malaltia que per a la majoria de la població és desconeguda i que afecta 1 de cada 5 persones amb úter.

Com ha indicat Maria A. Laviós, responsable de Participació Ciutadana, “el mes de març és el mes de l’Endometriosi i s’han preparat unes activitats per commemorar-ho”.

“L’Endometriosi consisteix en un trastorn que afecta els ovaris, les Trompes de Fal·lopi i el teixit que recobreix la pelvis i és una malaltia que sol causar dolor al cicle menstrual i pot causar dificultats en la fertilitat i el que volem és donar visibilitat a esta malaltia que sol estar silenciada”. Ha descrit Laviós, que ha apuntat que “amb la presentació a Altea de l´associació provincial El Grito del Silencio i les jornades previstes volem contribuir a visibilitzar la malaltia i conscienciar la població de l´existència de la mateixa”.

Per la seua banda, Vicenta Pérez, regidora d’Igualtat, ha agraït a l’associació i la seua presidenta Inmaculada Zaragoza, mostrar la realitat d’una malaltia en molts casos amagada. “Voldria destacar que encara que creguem que la igualtat és a la sanitat, hi ha evidències on realment es veu que no és així. Hi ha una perspectiva masculina amb estudis normalment basats en homes més que en dones que fan que l’aplicació d’estos estudis no funcione igual en homes que en dones ja que no se’ns ha tingut en compte les nostres pròpies característiques i esta associació ens obre més els ulls davant esta necessitat per la igualtat i en posar-nos les ulleres violetes; Som la meitat del planeta i en molts dels estudis no tenen en compte les dones. Evidentment un tema com l’Endometriosi ho posa de manifest. Calen més estudis tenint en compte les característiques específiques de la dona”.

“Benvinguda l´associació al nostre poble i esperem que esta siga una manera de visilitzar la realitat de l´Endometriosi i siga un granit més de la lluita per la Igualtat”; ha declarat la responsable municipal dIgualtat.

De les activitats del primer esdeveniment de “El Grito del Silencio” a Altea ha parlat Inmaculada Zaragoza, presidenta de la dita associació.

El 6 de març a la Plaça de la Filharmònica es duran a terme tallers en horari de 11 a 18h. Durant la jornada es podrà gaudir d’un teatre de titelles; el concurs “vesteix de groc”; manualitats amb argila; jocs col·lectius; tattoos; pintacares; batukada; capoeira; swing; gimnàstica rítmica i sorpreses. Per participar als tallers es farà un donatiu de 1€ per taller.

Zaragoza ha explicat que es tracta d’una malaltia que de moment no se sap que la motiva ni hi ha tractament, ja que no s’ha investigat. A Espanya ja hi ha 2 milions de persones l’úter de les quals està afectat per esta malaltia. Cal desestimar l’estigma que la menstruació no invalida. Volem conscienciar la població, sobretot la infantil per enderrocar els estigmes. Per això s’han organitzat tallers destinats a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 15 anys en què podran fer diferents activitats totes dirigides subtilment a la conscienciació en este tema.

A més, el Dr. Moya Yeste, el dia 9 de març a les 19h, oferirà una xerrada i el dia 14, que és el Dia Internacional de l’Endometriosi, s’il·luminarà l’ajuntament i es llegirà un manifest.

Des de l’organització d’esta setmana de l’Endometriosi s’anima la població a participar-hi i donar suport a esta iniciativa, que des d’un primer moment ha comptat amb el suport de les regidories de Participació Ciutadana i Igualtat.

Pin It on Pinterest