Select Page

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, s’ha reunit aquest matí amb l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, per a tractar les actuacions que la Conselleria està duent a terme en el municipi, entre les quals destaca la pròxima rehabilitació d’un edifici que acollirà tres habitatges, dins del pla d’ajudes Recuperem Llars. Aquesta visita coincideix amb la celebració, aquest cap de setmana, del Seminari del Consell.

“És un plaer i un honor rebre al vicepresident a Altea, en aquesta visita que durarà tot el cap de setmana amb el Consell hui reunit a la Vila i dissabte i diumenge a Altea. Estem desenvolupant diferents projectes amb aquesta Conselleria, com la recuperació d’habitatges que ixen a subhasta per a destinar-les als qui més ho necessiten o el pla Recuperem Llars”, ha comentat l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares.

El vicepresident ha destacat la importància del pla Recuperem Llars ja que “contribueix a estimular el sector de la construcció i millora les condicions d’habitabilitat dels habitatges” de la Comunitat Valenciana.

En el cas concret d’Altea, gràcies a aquest programa d’ajudes de la Vicepresidència Segona es rehabilitarà un edifici que permetrà “millorar les condicions del nucli històric tradicional” i “incrementar el seu parc públic per a poder donar major resposta a les situacions de vulnerabilitat de les famílies del municipi. La Conselleria va aprovar en 2021 una subvenció de 57.000 euros a aquesta actuació.

L’immoble, que se situa en la confluència dels carrers La Sèquia, Alacant i l’Empedrat, data de l’any 1920 i està dividit en tres plantes, semisoterrani i dues plantes. El projecte de rehabilitació contempla la divisió de la casa en dos habitatges per a ús social.

Per a això, es realitzaran diferents actuacions com canviar la xarxa de sanejament, estabilitzar la façana, apuntalar els forjats o equipar els banys i cuinar. Actualment s’està redactant el projecte i la previsió és que les obres comencen a la tardor.

En la reunió mantinguda en el consistori també han participat el regidor d’Urbanisme, José Orozco, i el regidor d’Infraestructures, Diego Zaragozí. En ella, el vicepresident ha destacat com les polítiques d’habitatge del Consell han suposat una inversió de més de 200.000 euros a Altea. Concretament en 2019 es va adquirir un habitatge que es va destinar a lloguer social.

D’altra banda, Héctor Illueca ha recordat com des de la Conselleria “s’està impulsant el municipalisme” a través de la cessió dels drets de tanteig i retracte amb els ajuntaments. Al maig de 2021 la Generalitat i el Consistori d’Altea signaven aquest conveni de col·laboració.

L’alcalde d’Altea ha agraït la col·laboració establida amb la Vicepresidència Segona, la qual cosa ha permés “diversificar les alternatives per a augmentar el parc públic d’habitatge i destinar-lo a fins socials”. A més, ha destacat que la pròxima arribada dels fons europeus obrirà nous camps d’ajudes per a iniciar nous projectes.

 

Pin It on Pinterest