Select Page

El major nombre d’intervencions va ser en denúncies per molèsties de soroll, infraccions de trànsit i animals

La Policia Local d’Altea ha presentat les dades de la seua memòria de 2021 donant a conéixer que durant aqueix any van ser més de 5.500 els avisos atesos, uns 1.000 més que l’any anterior. L’horari de vesprada és que el que més intervencions ha registrat durant l’any. En concret, la Policia Local va atendre durant 2021, 1.193 avisos que es van efectuar a través del 112 i 4.407 en trucades a la seua central.

Les principals intervencions realitzades per la unitat policial van ser les de trànsit, amb una xifra de 754 en total, la qual cosa suposa un 37’6% més que en 2020. “La xifra d’actuacions de la policia en matèria de trànsit creix any a any, però no podem oblidar que la comparativa amb el 2020 no és exacta, perquè en 2020 va haver-hi importants restriccions de mobilitat”, ha comentat Miguel de la Hoz, regidor de Seguretat. Pel que fa als accidents de trànsit es van registrar 371 intervencions, un augment del 12% respecte al 2020.

Les intervencions amb animals han sigut també molt destacades l’any passat, amb un total de 645 intervencions. La majoria d’aquestes intervencions van ser per troballes d’animals.

Unitat Canina

A mitjan 2021 es va crear en la Policia Local la Unitat Canina, amb la incorporació d’un ca, un pastor belga anomenat Oso. Aquesta unitat ha registrat importants resultats, sobretot en l’erradicació de consum d’estupefaents en la via pública. En els primers 4 mesos de funcionament ja s’havien augmentat en un 25% les intervencions de droga en la via pública respecte a tot l’any 2020 i 2019.

Unitat Astrea

La unitat Astrea de la Policia Local, encarregada dels casos de violència de gènere, ha intervingut en 46 ocasions durant 2021, la qual cosa suposa una disminució en un 10% respecte a 2021. A més, s’ha realitzat el control de 81 ordres d’allunyament, suposant un descens del 6%.

“És important destacar la gran labor que realitza aquesta unitat, per la sensibilitat dels casos portats, i la gran atenció que es realitza a les víctimes; hi ha també que agrair el seu treball a les associacions col·laboradores com a Mujeres con Voz, perquè gràcies a elles ajudem a les víctimes i es lluita per l’erradicació d’aquesta xacra social”, ha declarat De la Hoz.

Noves incorporacions al cos

En 2022 ja s’ha incorporat 7 agents, i s’està a l’espera de la incorporació de 2 oficials, un inspector, i 4 agents més que reforcen la plantilla. “La falta d’aquests efectius durant el 2021 ha suposat un sobreesforç de treball a la plantilla que malgrat ser menys ha treballat i ha pogut tirar avant el treball, encara amb l’augment d’intervencions i a una pandèmia, cosa que és d’agrair a la plantilla de la policia local d’Altea”, ha finalitzat l’edil de Seguretat.

Després de la incorporació de l’Intendent de la policia i a la incorporació dels nous agents s’està duent a terme una reestructuració de l’organigrama i en la metodologia de treball, per a augmentar l’efectivitat de la plantilla i millorar l’atenció al ciutadà.

Pin It on Pinterest