Select Page

Altea s’ha convertit en la primera Destinació Turística Intel·ligent certificat per la UNE 178501 de menys de 50.000 habitants, una certificació que ha sigut presentada aquest matí per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. Aquest reconeixement suposa una important fita per al municipi i destaca l’excel·lència i sostenibilitat del model turístic de la localitat.

La norma UNE 178501 es va posar en marxa fa cinc anys i a Espanya només Benidorm i la Costa del Sol Occidental han passat aquesta auditoria, sent Altea la primera població de menys de 50.000 habitants a la qual se li certifica posant de manifest la qualitat dels seus serveis.

“Aquesta és una gran notícia, no sols per a Altea, sinó per a tot el territori valencià. El compliment d’aquesta norma posa de manifest que Altea compleix amb tots els estàndards, amb aquesta certificació es reafirma l’aposta per aconseguir els mes alts estàndards de la qualitat turística, la qual cosa suposa un reconeixement, però també una obligació, perquè farà que hàgem de treballar per oferir millors serveis, però també ens obri les portes a noves oportunitats” ha comentat l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares.

Aquest projecte implica les diferents àrees municipals i agents socials per a consolidar la ciutat com un destí de qualitat, accessible i inclusiu, que aposta per la conservació dels seus recursos. El treball d’aquests anys ha fet que Altea haja aconseguit prop de 4 milions d’euros per a desenvolupar el seu Pla de Sostenibilitat Turística durant els pròxims 3 anys.

El Pla de Sostenibilitat d’Altea suposa un impuls al procés de transformació turística, que l’ajudarà a implantar eines i actuacions que permeten gestionar d’una forma més eficient els recursos del destí i els fluxos de visitants, preservar d’una millor manera els recursos patrimonials i prendre decisions d’una forma més intel·ligent i transversal.

Els eixos principals d’aquest pla són: mobilitat urbana i sostenible, digitalització de la sostenibilitat mediambiental, resiliència i seguretat digitalitzada, màrqueting i intel·ligència del destí, diversificació del producte turístic, ciclisme i cultura i governança.

“Hui donem aquesta notícia, però una altra notícia molt important i associada a aquesta va vindre fa uns dies amb el primer pagament dels Plans de Sostenibilitat Turística. Amb això iniciem un nou camí que no serà fàcil, serà un treball molt exigent per a tots, un treball ple d’oportunitats de millora per a tot el nostre teixit empresarial, perquè és un treball transversal amb quatre grans àrees: cultura, naturalesa, nàutica i cicloturisme”, ha finalitzat l’alcalde.

Per la seua part el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha felicitat a tot l’Ajuntament per la labor realitzada. “Això és fruit i resultat directe de l’esforç, la convicció, la voluntat i el treball per a transformar, evolucionar i revolucionar Altea com a referent turístic; una ciutat que sap cap a on va i el que vol”, ha comentat.

Colomer ha animat a continuar treballant en aquesta línia, ha destacat la importància dels Plans de Sostenibilitat Turística que es duran a terme en els pròxims tres anys i ha mostrat el seu “respecte i admiració per aquest municipi”.

Pin It on Pinterest