Select Page

La ciutat d’Altea serà, a partir del pròxim mes de gener, seu del projecte NEO, New Experiencie Orchestra, una startup que naix amb la vocació d’acostar la música d’evolució clàssica al gran públic i formar a professionals de la música.

“Volem construir una societat més ben integrada, per ciutadans amb accés a l’art i, per tant, a un paradigma social millorat”, com ha indicat Juan Francisco Ballesteros, director tècnic del projecte.

Tant ell com José Manuel Borrego, director pedagògic, són dues persones vinculades al món de la música clàssica, tant des de la seua perspectiva pràctica com educativa, i han unit les seues trajectòries per a veure nàixer NEO i la seua acadèmia, eix sobre el qual pivotaran les primeres activitats de la companyia en la Comunitat Valenciana.

“Altea sempre ha sigut bressol de la cultura, i la Comunitat Valenciana és un lloc amb un gran arrelament musical amb les seues bandes de música i orquestres, a més d’apostar sempre pels nous projectes. Ser seu d’aquest nou concepte d’acadèmia musical d’alt nivell i poder acostar a la ciutadania la música clàssica des d’una altra perspectiva és un honor i un pas més dins de la nostra política cultural”, ha declarat Altea Serrat, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea.

 

Inici de l’activitat

El mes vinent de gener començaran les activitats a Altea un cicle de quatre trobades formatives anuals en els quals músics amateurs tindran l’oportunitat d’aprendre de grans figures internacionals i de participar al costat d’ells en els quatre concerts que seguiran a les formacions i que acollirà Palau Altea.

D’aquí ve que, com assenyala Borrego, “NEO serà una orquestra amb diferents agrupacions instrumentals associades, amb solistes directors internacionals de primer nivell i amb músics del futur; perquè l’alumnat serà el protagonista i la qualitat de l’ensenyament la prioritat”. També ho serà el públic, que podrà accedir a un nou concepte de música clàssica que persegueix.

Acreditació universitària

El naixement de NEO aparella la col·laboració de Florida Universitària de València, amb qui ha establit un conveni d’acreditació universitària als seus alumnes. Els músics podran accedir a tres segments diferenciats de formació: NEO Excellence, NEO Young i Masterclasses, com a adaptació al nivell de cada perfil i altres arts com el cant, la dansa i la trompa natural.

Pin It on Pinterest